Home Nieuws Het zint technisch directeur Campos van PSG niet hoe Xavi Simons naar...

Het zint technisch directeur Campos van PSG niet hoe Xavi Simons naar PSV vertrok

9682
0

Vrijwel iedere voetballiefhebber, PSV fan of juist niet, wordt blij van Xavi Simons en zijn energieke spel.

De gesprekken over contractverlenging lopen inmiddels en dat mag met recht goed nieuws worden genoemd voor de gehele PSV familie. Wie Xavi Simons na afloop voor de camera ziet staan en hoort praten, kan al snel concluderen dat Simons een geboren topvoetballer is. In zijn gehele uitstraling en communicatie laat Simons zien dat ondanks zijn slechts negentien jaar, het profvoetbal in de genen zit. De antwoorden die hij geeft op soms bizar slechte vragen van bijvoorbeeld Hans Kraaij, verraden dat er een uitgestippeld pad ligt om de top te bereiken.

‘Ik heb niet voor niets voor vijf jaar getekend bij PSV’, antwoordde Simons op vragen van Kraaij waar geen speler ter wereld een open antwoord op zal geven. Simons weet hoe het werkt en wil en kan geen beloften doen, naast het feit dat inhoudelijke zaken over zijn contract niemand iets aangaan. Een goed verstaander hoort dat Simons graag bij PSV wenst te blijven maar dat niets voorspelbaar is, zeker niet in de voetballerij.

Op de achtergrond toch wat blauw, rode sluierbewolking vanuit Parijs. PSG is namelijk nog altijd verbolgen dat Simons als een dief in de nacht vertrok uit Eindhoven. In Parijs is men onder de indruk van de opmars en ontwikkeling van wereldtopper Simons. Men denkt in Parijs toch nog altijd de vinger aan de pols te kunnen houden middels een bepaalde clausule. Franse media weten dat de nieuwe technische baas in het Parc des Princes de situatie rond Simons met argusogen weet e volgen.

Campos is de opvolger van de ontslagen technisch directeur Leonardo. De Portugees is als adviseur verantwoordelijk voor de samenstelling van de selectie en aast op nieuwe grote sterren voor PSG. PSV zet ondertussen alles op alles om Simons in Nederland te houden maar Campos zint het niet hoe Simons uit Parijs is vertrokken. Als PSG zich echt kwaad weet te maken, haalt het de middenvelder eenvoudig terug naar de Franse hoofdstad. Het heeft er alle schijn van dat PSG het vertrek van Simons ook als een ere- en prestigezaak ziet.

Eén van de constructies die mogelijk zou kunnen zijn voor PSV, is het verbeteren van het contract van Simons en de clausule verhogen. Wat nog aannemelijker is, is dat het kantoor van zaakwaarnemer Rafaela Pimenta, het management van de inmiddels overleden Mino Raiola, grip krijgt op een deel van de transferrechten. Dat soort constructies zijn gemeen goed in de voetballerij en zeker bij het management van Raiola.

Mocht PSV hier voor open staan, zet het PSG deels buitenspel. Het valt zeker niet uit te sluiten dat de Franse topclub zich met de benodigde 12 miljoen euro meldt in Eindhoven, aangezien men al 15 miljoen euro over had voor Johan Bakayoko. PSG zou een flinke som aan tekengeld kunnen bieden.

Simons heeft het laatste woord en zelf zou al meermaals hebben aangegeven nog lang niet uitgeleerd te zijn bij PSV. De aanvaller prevaleert het sportieve boven het financiële en dat mag met recht goed nieuws worden genoemd. Toch blijft het oppassen voor PSG en met name voor technisch directeur Campos, die fan is van Xavi Simons.


Vorig artikelDieptepunt Feyenoord- PSV: gele kaart Guus Til | Sevilla dient rekening te houden met mentaal sterke Til
Volgend artikelLuuk de Jong vol verwachting: ‘Ik denk dat ik fantastisch zal worden ontvangen in Sevilla’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in