Home Nieuws “Het wordt zwaar voor Feyenoord”

“Het wordt zwaar voor Feyenoord”

9
0

PSV mag dan al jaren slecht presteren in de Kuip, eens zal het tij keren. Zo denken ook meerdere analisten. Diverse media blikken vooruit.

”Dat wordt heel zwaar, want PSV is toch de regerend landskampioen. PSV wil de jacht op Ajax inzetten, terwijl Feyenoord zich weer wil mengen in de titelstrijd”, zegt van der Kraan namens Telesport
”Na PSV is het programma echter ook heel zwaar voor Feyenoord, dus je weet dat ze geen fout kunnen maken in de eerste speelronde na de winterstop”, legt de journalist de druk bij de Rotterdammers. ”Na PSV wachten AZ, Heerenveen, ADO en Ajax. Als je dat allemaal ziet in een korte tijd, plus een bekerduel tussendoor, dan moét Feyenoord wel goed beginnen na de winterstop.”

”Op de één of andere manier is Feyenoord altijd heel scherp tegen PSV in eigen huis”, vervolgt Van der Kraan zijn analyse. ”Ze zijn altijd actief, spelen aanvallend en voelen zich gewoon lekker tegen PSV-thuis. En dat komt er iedere keer weer uit, al bijna dertig jaar gaat het zo. Peter Houtman zei het zelf nog: ‘op de een of andere manier brengt deze wedstrijd iets bij ons los’. Terwijl dat tegen Ajax vaak veel moeilijker is. Ik verwacht in ieder geval een heel scherp duel.”

Aad de Mos heeft weinig vertrouwen in PSV: ”PSV is nooit zichzelf in De Kuip”, zegt de oud-trainer in de sportuitzending van Omroep Brabant. Sjoerd Mossou, journalist van het Algemeen Dagblad, zet in op een gelijkspel: ”Eigenlijk is dit een soort Europese uitwedstrijd voor PSV. Eentje die je absoluut niet mag verliezen. Winnen wordt heel moeilijk, maar juist dit elftal zou moeten kunnen overleven”. Fox Sports-presentatrice Helene Hendriks deelt die mening: ”De verschillen zijn minimaal tussen beide elftallen. Ik twijfel sterk, daarom een gelijkspel. Trainer Phillip Cocu slaagt er dit seizoen keer op keer in zijn ploeg uitstekend te prepareren voor een grote wedstrijd”, zegt Joost van Erp van de regionale zender uit Noord-Brabant. ”In de Champions League is dat meermaals gebleken en in de competitie werd Ajax in de ArenA verslagen op een moment dat het echt moest. Ik heb er ook nu weer alle vertrouwen in.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here