Home Nieuws Het woord onderbelasting valt: conclusies in de directiekamer zorgen voor kritiek op...

Het woord onderbelasting valt: conclusies in de directiekamer zorgen voor kritiek op aanpak Schmidt

1567
0

De vele blessures zijn dit seizoen meermaals onderwerp van gesprek geweest. Niet alleen in de media maar ook in de directiekamer van de club. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

Inmiddels worden er na grondig onderzoek conclusies over getrokken en daarbij valt het woord ‘onderbelasting’. De selectie kampt het hele seizoen al met het nodige blessureleed en het duurt vrij lang voordat spelers hersteld zijn. PSV schat in dat een deel van de blessures veroorzaakt zijn door onderbelasting. Binnen de club wordt vermoedt dat er niet te veel, maar juist te weinig of te voorzichtig op wedstrijdintensiteit is getraind. Dit zou betekenen dat er kritiek is ontstaan op de aanpak van Roger Schmidt inzake wedstrijdfit zijn, herstel en de mate van voorbereiding op wedstrijden. Denk daarbij aan de intensiteit van trainingen.

De lijst met blessures is enorm. Maar liefst 61 blessures passeerden de revue onder het bewind van Roger Schmidt. Onder meer André Ramalho, Olivier Boscagli en Noni Madueke kregen te maken met blessures, maar de regionale krant noemt Jordan Teze en Carlos Vinícius als misschien wel de beste voorbeelden. De Braziliaan scheurde afgelopen weekend zijn hamstring, terwijl Teze eerder dit seizoen een spier scheurde tijdens het uitduel met Fortuna. Beide spelers hadden op dat moment weinig wedstrijdritme.

Ook worden er conclusies getrokken over de eventueel te korte voorbereiding aan het begin van het lopende seizoen. PSV werkte op 25 juni de eerste groepstraining af waar op 22 juli de eerste wedstrijd al op het programma stond. Destijds is het schema bewust zo ingericht, mede gezien de aanwezigheid van het Coronavirus.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here