Home Nieuws Het viertal gehuurde spelers zijn geweldige spelers maar kosten PSV miljoenen euro’s

Het viertal gehuurde spelers zijn geweldige spelers maar kosten PSV miljoenen euro’s

5937
0

PSV verkocht afgelopen 9 maanden voor ruim 140 miljoen euro aan spelers en zag het eigen vermogen in een stijgende lijn ontwikkelen.

De kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League brengen ook meteen extra miljoenen in het laatje maar zullen de club op termijn nog veel meer financieel gewin brengen omdat spelers meer waard worden. Wel dient de club ook allerlei bonusafspraken met andere clubs te vervullen en af te wikkelen, waardoor er een flink deel van de Champions League-gelden al meteen wegvloeien. Dat geldt ook voor uit te keren premies aan de spelers omwille van het bereiken van de groepsfase.

Het gaat PSV door de vele verkopen van de laatste jaren en met name de verkopen van de laatste 9 maanden momenteel financieel voor de wind. Door de forse inkomsten en het verdiende geld op de transfermarkt lukte het PSV ook de nodige bijzondere spelers aan te trekken. Dit betreffen veelal gehuurde spelers. Denk daarbij een het huren van Van Aanholt, Tillman, Dest en Bella-Kotchap.

Deze zeer interessante spelers brengen ook grote kosten met zich mee, schrijft het Eindhovens Dagblad in een financiële analyse over de club na de kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League.

‘De komst van Malik Tillman, Sergino Dest, Armel Bella-Kotchap en eerder al Patrick van Aanholt kost PSV een klein fortuin’, zo schrijft het Eindhovens Dagblad over de gedane investeringen, die PSV juist ook weer de nodige miljoenen zullen gaan opleveren als alles zo verloopt zoals men verwacht. PSV wist in de contracten van Patrick van Aanholt, Malik Tillman en Sergino Dest ook een koopoptie te bedingen in de huurcontracten. PSV kan Tillman voor 12 miljoen euro overnemen van FC Bayern Munchen en Sergino Dest voor 10 miljoen euro van FC Barcelona.

Gezegd moet worden dat spelers als Hirving Lozano, Jerdy Schouten, Ricardo Pepi en Noa Lang stevige salarissen genereren en dus ook stevig op de begroting drukken. ‘PSV vaart duidelijk scherper aan de wind, maar het is wel duidelijk dat de komst van Lozano mogelijk was door het binnenhalen van de miljoenengaranties van de Champions League’, analyseert het Eindhovens Dagblad de inkomstenbronnen van de Champions League.

De financiële injectie die PSV ontvangt door het behalen van de groepsfase van het miljardenbal bedraagt zeker 15 miljoen euro, ‘met een kans op heel wat meer.’ Tel daarbij op de inkomsten van de zogenaamde marketing-pool van de UEFA, de inkomsten per behaald punt én de ticketverkoop van drie keer een uitverkocht Philips Stadion en de miljoenen stromen binnen voor PSV komende weken en maanden.


Vorig artikelArnold Bruggink baalt van mislukte transfer Sambo naar Twente, inmiddels volop internationale belangstelling
Volgend artikelRicardo Pepi is al veel meer dan een volwaardig A-international van Team USA, Pepi blijft maar scoren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in