Home Nieuws ‘Het verschil is dat we het nu beter compact houden’

‘Het verschil is dat we het nu beter compact houden’

11
0

Luuk de Jong en reserve spits Jurgen Locadia hebben beide een belangrijk aandeel in de serie overwinningen na de winterstop. Locadia heeft als ‘ buitenspeler’ een wezenlijk aandeel met assist en doelpunten.

De Jong ziet het weinig aantal tegendoelpunten dat PSV te verwerken krijgt als een gevolg van het compacter spelen. “Het verschil is dat we het nu beter compact houden. Dan is het heel moeilijk voor een tegenstander om erdoorheen te komen. In de eerste seizoenshelft werd het speelveld nog wel eens te groot, waardoor je ruimtes gaat weggeven. De automatismen wanneer we compact moeten staan en wanneer we druk moeten zetten, worden steeds sterker. Het is veel beter afgestemd op elkaar.”

Locadia verrast zichzelf ook enigszins met zijn belangrijke rol in het elftal. Aan het begin van het seizoen zag hij het helemaal niet zitten om vanaf de zijkanten zijn rol bij PSV in te vullen. In maart spreken de cijfers in zijn voordeel en ook in zijn nadeel. Met negen assists en zeven goals heeft hij een prima aandeel en rendement.

“Als je het allemaal eens rustig bekijkt, is het dit jaar wel raar gelopen ja”, zegt hij. “De laatste maanden gaat het goed met me, zowel binnen als buiten het veld. Als je thuis de zaken op de rit hebt, merk je dat als sporter. Je kan je makkelijker focussen op het voetbal”, zegt de jonge vader.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here