Home Nieuws Het turbulente seizoen van PSV begon in de Johan Cruijff Arena

Het turbulente seizoen van PSV begon in de Johan Cruijff Arena

700
0

Het turbulente seizoen van PSV begon al in juli, toen de ploeg van Ruud van Nistelrooij het opnam tegen Ajax om de Johan Cruijff Schaal.

De finale werd een spektakel en PSV haalde met ruime cijfers (3-5) al meteen de eerste prijs van het seizoen binnen. Voor veel kenners leek dit het begin te worden van een prachtig seizoen. Inmiddels zitten we in mei en blijken de voorspellingen niet helemaal uitgekomen. Na de overwinning in de Johan Cruijff Schaal deed de ploeg, met toen nog Cody Gakpo en Noni Madueke in de basis, het enkele wedstrijden goed, maar de klad kwam er snel in. PSV werd uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League door Rangers en moest zich dus op gaan maken voor weer een seizoen in de Europa League.

Wat volgde was een wisselvallige periode tot aan de winterstop. Er werden knappe overwinningen geboekt op Feyenoord (4-3) en Arsenal (2-0), maar er werden ook pijnlijke nederlagen geleden tegen toekomstige degradanten, SC Cambuur (3-0) en FC Groningen (4-2). Het kampioenschap leek al voor de onderbreking voor het Wereldkampioenschap een utopie. Na de WK-onderbreking moest PSV zich bovendien op gaan maken voor de tweede helft van het seizoen zonder Gakpo en Madueke. Dit zou het begin worden van de opstanding van Xavi Simons, maar zou uiteindelijk ook de nodige punten kosten. In de competitie verloor PSV dure punten tegen Sparta Rotterdam (0-0), Fortuna Sittard (2-2) en FC Emmen (1-0). In de TOTO KNVB Beker ging het wel een stuk beter en werden achtereenvolgens Sparta Rotterdam (1-2) en FC Emmen (3-1) verslagen.

Februari brak aan en PSV was nog actief in de TOTO KNVB Beker, de Europa League, maar stond wel op een flinke achterstand in de competitie. Uiteindelijk bleek deze maand cruciaal voor PSV. De ploeg werd namelijk uitgeschakeld in de Europa League door Sevilla (2-3 over twee wedstrijden) en ook in de Eredivisie ging het nog steeds niet best. De voetbal voorspellingen en tips die aan het begin van het seizoen gemaakt werden, konden de prullenbak in en PSV moest hopen op het winnen van de TOTO KNVB Beker. Het eerste seizoen van Ruud van Nistelrooij leek dus te gaan eindigen in een teleurstelling.

Langzaamaan kabbelde het seizoen voort, maar bekerde de ploeg wel steeds verder in de KNVB Beker. Met ADO Den Haag (3-1) en SV Spakenburg (1-2) bleek de formatie bovendien niet de moeilijkste loting te hebben. De Eindhovenaren mochten zich dus opmaken voor de bekerfinale, het kon de redding van een teleurstellend seizoen worden. Ondertussen was er ook nog een strijd gaande om de tweede plek. In zowel de finale als de strijd om de tweede plek was Ajax de tegenstander. Uiteindelijk werd april de maand van PSV. Eerst werd Ajax verslagen in de Eredivisie met ruime cijfers: 3-0. Vervolgens volgde een week later de bekerfinale en weer was PSV te sterk voor de Amsterdammers na penalty’s. Met twee prijzen dit seizoen en, naar verwachting, een tweede plek lijkt het seizoen van PSV gered. Met een hoop ervaring en nieuwe kennis mag Ruud van Nistelrooij zich opmaken voor zijn tweede seizoen als trainer van PSV 1.

 


Vorig artikelStem op de POLL | PSV wordt in verband gebracht met Sydney van Hooijdonk en Noa Lang
Volgend artikelOp de burelen van VI is Joey Veerman opnieuw gespreksonderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in