Home Columns Het topsportkarakter van Toon Gerbrands weet beter

Het topsportkarakter van Toon Gerbrands weet beter

24
0

Staf, spelers, begeleiding en de directie van PSV houden de moed erin. Immers is de titel officieel nog niet vergeven. Een ieder weet echter beter.

Toon Gerbrands houdt toch vertrouwen in een goede afloop. De hoogste geledingen van de club kunnen ook niet anders dan uitstralen dat er nog een kans is. Gerbrands is gepokt en gemazeld in de topsport. De bestuurder is zeer ervaren in zijn vak en draagt een hoop kennis met zich mee. Gerbrands kent het klappen van de zweep en kan niet anders concluderen dat het topsportklimaat in Eindhoven niet helemaal aanwezig was dit seizoen. Waar Ajax met kwalitatief mindere verdedigers specifiek aan de slag ging om het aantal tegendoelpunten binnen de perken te houden, voetbalde PSV met prima aanvallend spel doodleuk de punten bij elkaar. En was er veel lof voor het aanvallende spel, zeker op nationaal niveau. Het begon allemaal in Den Haag waar vanaf minuut 1 Narsingh en Maher kans op kans onbenut lieten liggen om snel uit te lopen op het zwakke ADO. De Hagenezen werden overlopen maar PSV liet ze in de wedstrijd terugkomen. Een domme overtreding van Arias leverde een strafschop en de 1-1 op. En juist dat onnozele ongeconcentreerde verdedigen heeft PSV het restant van de competitie, behalve Europees, tot vorige week tegen Cambuur doorgezet.
Een 0-3 voorsprong tegen de Graafschap, PSV liet de promovendus terugkomen tot 3-3. PSV scoorde in de thuiswedstrijd tegen de Superboeren 3 keer op rij, maar kreeg er al snel weer 2 tegen. FC Twente mocht vrijuit voetballen in Eindhoven, PSV vergat te verdedigen en Twente mocht 2 keer scoren. AZ was rijp voor de slacht en de 0-5 lag bijna in het netje maar PSV liet de Alkmaarders gewoon terugkomen tot 2-4. In Kerkrade schoten Brenet en Willems kansloos meerdere keren vanaf afstand doelloos in het rond ipv her armzalige Roda kapot te spelen. Het heeft allemaal weinig van doen met topsport beleving. Het ‘killen’van een wedstrijd beheerst Ajax beter dan PSV. Op het moment dat Bruma en Zoet er écht moesten staan, om in de blessuretijd het slippertje van Schaars te corrigeren, lag de 1-1 door Hasselbaink namens Excelsior, al in het netje. Gerbrands weet als geen ander, met al zijn ervaring in de topsport, dat PSV een landstitel heeft weggegeven. Niets meer en niets minder.

“Een kleine kans is ook een kans”, zegt de algemeen directeur nog in het AD. “Ik heb het gevoel dat het bij ons wat dat betreft wel goed zit. Het besef dat wij zondag koste wat het kost moeten winnen, zie ik bij heel PSV. Afgezien van het tactisch plan is het vooraf misschien wel een makkelijke wedstrijdvoorbereiding. Phillip Cocu hoeft alleen maar over zijn eigen ervaring in 2007 te vertellen en dan spitst elke sportman de oren”, zegt Gerbrands over de titel die PSV op de slotdag van het seizoen 2006/07 pakte.

Het ervaren Ajax weet echter precies hoe ze ‘het varkentje’ De Graafschap moeten wassen, in tegenstelling tot het nerveuze onervaren AZ op Woudenstijn in 2007. Overigens hetzelfde De Graafschap wat PSV zomaar 5 tegendoelpunten kostte. Of was het die Deense ADO goalie met zijn ‘once in a lifetime’ hakbal in de blessuretijd die PSV de titel kost…


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here