Home Nieuws Het tegengeluid | ‘Zet Obispo bij Union en hij kan een van...

Het tegengeluid | ‘Zet Obispo bij Union en hij kan een van de beste spelers van de Bundesliga zijn’

2553
0

Armando Obispo krijgt al maanden maar zeker weken achtereen stevige kritieken te verwerken maar er valt ook een tegengeluid te beluisteren.

Obispo maakte zichzelf na de uitwedstrijd tegen FC Groningen niet bepaald populair met zijn spel want door zijn blunder kon FC Groningen zomaar uit het niets de helft van PSV oversteken en de eerste treffer scoren. Dat Sangaré daarna ook een fout beging en de latere 3-0 wist in te leiden, werd naar de vergetelheid gebracht maar Obispo kende een bijzondere slechte beurt in de Euroborg. Recent in de Kuip was het weer Obispo die zich liet gaan en de rest is bekend.

Het is welhaast ondoenlijk om met het huidige PSV prestaties van formaat weg te zetten omdat er nu eenmaal een solide defensie achter ieder middenveld en aanval moet staan en dat is tot op heden niet zo. Dus PSV – Sevilla kan weleens een vervelende avond gaan worden voor de club. Toch valt er ook een tegengeluid te beluisteren. In de AD Voetbalpodcast spreekt men over Obispo en de eisen in de Nederlandse competitie.

“Op voorhand is het voor PSV een verloren zaak. Ik snap dat Van Nistelrooij nog ergens hoop uit wil halen. Bij een normaal wedstrijdverloop is PSV uitgeschakeld of er moet een snelle goal komen of een rode kaart voor Sevilla”, aldus Etienne Verhoeff en Mikos Gouka.

Het grote probleem van PSV zit achterin, stellen de heren vast. “Dit PSV kan niet de nul houden tegen Sevilla. Ze hadden Obispo en Teze hoger ingeschat. Ik denk nog steeds wel dat als je Obispo bij Union Berlin neerzet, dan is hij een van de beste spelers in de Bundesliga. Dan heeft het ook te maken met de manier van spelen en het systeem. Alleen in Nederland moet je met ruimtes in je rug kunnen spelen, je moet goed kunnen koppen. Het totaalpakket moet je hebben”, aldus een milde Gouka over Obispo.


Vorig artikelIn The Picture: Xavi Simons op weg naar PSV – Sevilla
Volgend artikelPSV – Sevilla: Sangaré niet in de basis, Guti terug in de basis en Mauro voor Teze

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in