Home Nieuws Het tegengeluid van de Telegraaf: ‘De strafschop was terecht, die bal was...

Het tegengeluid van de Telegraaf: ‘De strafschop was terecht, die bal was erin gevlogen’

3847
0

De discutabele beslissing van scheidsrechter Serdar Gözübüyük kan op bijval rekenen van Valentijn Driessen.

De chef voetbal van de Telegraaf vindt de strafschop die Feyenoord in de slotfase van de wedstrijd tegen PSV kreeg eigenlijk terecht. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük en VAR Pol van Boekel krijgen bakken kritiek te verwerken maar Driessen begrijpt de beslissing juist wel.

In een video-item van De Telegraaf legt Driessen uit waarom hij de strafschop terecht vond. “Het is weliswaar van dichtbij, maar waarom draait die jongen zich om?”, wijst Driessen naar Mauro Júnior die de bal op zijn arm kreeg. “Die elleboog komt omhoog en dat begrijp ik wel, want als je springt en je je tegelijk omdraait komt je elleboog vanzelf omhoog. Maar die bal was er waarschijnlijk in gevlogen en nu was dat niet zo omdat die elleboog omhoog komt. Ik snap wel dat Gözübüyük die bal op de stip legt.”

Dat Van Boekel de scheidsrechter niet corrigeerde, was volgens Driessen dus alleen maar logisch en dus valt ge beslissing te begrijpen. “De VAR komt alleen maar in actie als de beslissing van de scheidsrechter volgens hem honderd procent fout is. Dat is hier niet het geval. Het is discutabel, want je kan hem geven en misschien ook niet geven. Maar ik vond dat Gözübüyük hem heel goed kon geven en dan is het oké dat Van Boekel er vanaf blijft. PSV heeft het puntenverlies aan zichzelf te danken, omdat ze niks anders meer deden dan verdedigen”, aldus een kritische Valentijn Driessen, die vindt dat PSV in de tweede helft niets meer liet zien en Feyenoord liet komen.


Facebook Comments Box