Home Nieuws Het tegengeluid over Walter Benitez: Zes doelpogingen, drie tegendoelpunten

Het tegengeluid over Walter Benitez: Zes doelpogingen, drie tegendoelpunten

8612
0

Daags na de kraker tussen Rangers FC en PSV gaat het alweer over de kansen op het bereiken van de groepsfase van de Champions League.

PSV maakte overall gedurende de 90 minuten een iets beter indruk dan Rangers, hoewel het voetballend en aan de bal wel beter moet bij PSV, stellen diverse analisten vast. De analisten van AD Sportwereld en de NOS leren de PSV achterban dat er nog wel gesleuteld kan worden aan de defensie en het middenvelder. PSV watcher Maarten Wijffels vraagt zich hardop af hoe het middenveld van PSV er nu precies uit moet zien.

‘Natuurlijk is het ideaal als je drie vaste middenvelders hebt zoals Real Madrid: Kroos, Casemiro en Modric. Dan heb je een middenveld waar je elke tegenstander mee kan bespelen. Die zijn zo compleet: een breker, spelers die kunnen passen en scoren. Ze worden verdedigend niet weggespeeld. Maar voor welk elftal geldt dit nog meer? Bij PSV is geen enkel drietal goed genoeg om tegen wie dan ook te spelen. Dus moet je variëren. Al is Veerman wel het beste als hij het spel voor zich heeft en passes kan geven’, zegt Wijffels.

Rik Elfrink zag in Glasgow een PSV wat met name in de tweede helft volwassen speelde maar toch bijna het deksel op de neus kreeg van de Rangers FC. Elfrink vindt dat PSV minder tegendoelpunten moet weggegeven en dat het euvel toch een zorgenkindje begint te worden. Armando Obispo wordt er uitgelicht in de podcast van het Algemeen Dagblad. Elfrink ziet veel potentie bij Obispo maar vindt ook dat de betrouwbaarheid van de verdediger omhoog moet en dat zijn momentjes eruit moeten.

Bij de NOS zijn de meningen over het nieuwe PSV nog verdeeld. Zo wordt er kritisch gekeken naar de defensie, die teveel tegendoelpunten om de oren krijgen. Vanzelfsprekend wordt ook keeper Benitez geanalyseerd. NOS journalist Arno Vermeulen vindt dat het keepersprobleem bij PSV is opgelost met de komst van de Argentijn. Vermeulen ondervindt weerstand bij zijn mening. Het tegengeluid van NOS collega analisten is gebaseerd op de statistieken in de Eredivisie. ‘PSV kreeg in de competitie al 3 tegentreffers in twee wedstrijden tegen laagvliegers te verwerken. Dat is teveel. Aan wie ligt dat? PSV kreeg zes doelpogingen tegen en incasseerde daarbij drie tegendoelpunten. Ook tegen Go Ahead Eagles zag de keeper er niet goed uit’, klinkt het bij de heren analisten van de NOS.


Vorig artikel‘Grote aankoop’ lijkt onderweg naar PSV: ‘PSV heeft budget voor grote aankoop’
Volgend artikelPSV houdt inmiddels rekening met naderend miljoenenbod uit Manchester op Cody Gakpo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in