Home Nieuws Het tegengeluid: ‘Dit PSV is niet zeven punten beter dan dit Feyenoord’

Het tegengeluid: ‘Dit PSV is niet zeven punten beter dan dit Feyenoord’

1915
0

De zogenaamde Supersunday in de Eredivisie pakte afgelopen zondag voor PSV inderdaad super uit.

Supersunday stond natuurlijk voor de geplande topwedstrijden waarbij alleen FC Twente – Feyenoord de daadwerkelijke topwedstrijd was. PSV kreeg bezoek van de nummer 17 van de Eredivisie maar in de praktijk werd PSV – Ajax wel degelijk een topper.

Het affiche PSV – Ajax is altijd goed voor een heuse topwedstrijd maar de positie op de ranglijst van de Amsterdammers gaf het geheel toch net een ander tintje. Vooraf welteverstaan want in de praktijk en tijdens de wedstrijd bleek PSV vol aan de bak te moeten om Ajax als nummer 17 van zich af te slaan.

Zondagmiddag, tegen de klok van 17u, toen de strijd op het veld allang gestreden was, wierpen vele PSV- en andere voetbalfans een blik op de ranglijst. PSV bleek door de nederlaag van Feyenoord in Enschede fier koploper te zijn. Een uitstekend doelsaldo in combinatie met 30 punten uit tien wedstrijden geven de ploeg van Bosz een stabiele positie op de ranglijst voor een serie uitwedstrijden in de competitie die in potentie puntenverlies zouden kunnen opleveren.

PSV treft de komende maanden FC Twente, Feyenoord en AZ. Alle drie genoemde wedstrijden betreffen uitwedstrijden. Na die drie uitwedstrijden weten we meer over de daadwerkelijke verhoudingen in de Eredivisie. AD-journalist en PSV-watcher Maarten Wijffels vindt dat de huidige stand op de ranglijst enigszins vertekend is.

Op sociale media stelde Wijffels na de wedstrijd tegen Ajax het volgende vast: ‘Eerste tekening in eredivisie bovenin, PSV dat gat heeft tov Feyenoord. Wat t zegt? Dit PSV is niet 7 punten beter dan dit F’noord. Straks PSV uit naar Twente, Fey en AZ. Maar PSV heeft aanvallend meeste wapens van iedereen. Ook tegen Ajax weer 26 schoten’, aldus Wijffels in zijn analyse over de huidige stand van zaken in de Eredivisie.


Vorig artikelAjax-duo des duivels over cijfer 34 op spandoek en verwijzen PSV-fans naar Ismael Saibari
Volgend artikelXavi Simons weet te imponeren: ‘Bouw Oranje maar om hem heen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in