Home Nieuws Het tegengeluid: ‘Dit is het mooiste wat PSV kan overkomen’

Het tegengeluid: ‘Dit is het mooiste wat PSV kan overkomen’

10800
0

De inkt rond de transfer van Noni Madueke is nog maar nauwelijks opgedroogd en PSV verloor opnieuw een wedstrijd in de Eredivisie.

De ploeg van Ruud van Nistelrooij te weinig kwaliteiten toedichten na het vertrek van Noni Madueke, is te simplistisch gedacht. Ook met Noni Madueke won PSV niet van Sparta en niet va Fortuna Sittard. Eerder verloor PSV met Cody Gakpo ook van FC Twente, FC Groningen en Cambuur Leeuwarden. Het is kommer en kwel rond PSV momenteel maar de rasoptimist ziet ook andere pluspunten aan de situatie rond Noni Madueke. Dat geldt ook voor Jan van Halst, die een duidelijk tegengeluid heeft.

Jan van Halst ziet de zaken wat optimistischer na de miljoenentransfer van Madueke naar Chelsea. “Voor PSV zijn die transfers heel belangrijk, maar sportief gezien”, zegt Mulder in het Voetbal Café van Ziggo Sport.

“We hebben Van Nistelrooij na de transfer van Gakpo horen zeggen dat er niemand meer weg mocht. Dus hij zal er niet blij mee zijn. Er zal echt iets goeds voor terug moeten komen. Je schrijft het kampioenschap wel af zo. Je sportieve ambitie gooi je in de grabbelton. Je doet je twee beste buitenspelers weg. Dat is wel een soort signaal naar de supporters.”

“Ho, ho, ho”, reageert collega Jan van Halst, die de mening van Mulder niet helemaal deelt. “Madueke telde ik al niet eens meer mee. Die is zo vaak geblesseerd geweest… Dat je daar zo’n bedrag voor kan vangen, daar moet je echt heel erg blij mee zijn. Als je kijkt naar het beleid bij PSV, dat is echt fantastisch wat hier gebeurd.”

“Als je het Ajax van voor de glansperiode van de laatste jaren ziet. Die hebben ook heel veel verkocht en goedkoop ingekocht. Zo moet je een club opbouwen. Je moet een goed eigen vermogen hebben en PSV heeft een aantal jaren geleden op het randje van de afgrond gehangen. De supporters willen dit niet horen en ik wil niet zeggen dat je het kampioenschap afschrijft, maar dit is het mooiste wat PSV kan overkomen”, aldus Van Halst.


Vorig artikelSituatie rond Hoever en doorbetaling salaris onduidelijk, redt Wolves eigen gezicht?
Volgend artikelDe Mos verwacht PSV ‘gewoon’ in titelrace, analist in jubelstemming over transfer Madueke

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in