Home Nieuws Het tegengeluid | De goede seizoensstart ten spijt: ‘PSV maakt er daar...

Het tegengeluid | De goede seizoensstart ten spijt: ‘PSV maakt er daar af en toe een potje van’

4296
3

Het elftal van Peter Bosz maakt binnen en buiten de landsgrenzen best wel wat indruk. Die conclusie valt te rechtvaardigen na 6 tot 7 weken Peter Bosz als coach van PSV.

De ploeg maakt stappen voorwaarts aan de hand van de optimistische trainer die graag met de achterban en de media deelt dat hij blij verrast is door de positieve ontwikkelingen van zijn selectie. Bosz is ook zeer te spreken over de arbeidsethiek van zijn spelers. En dus kan de volgende stap voorwaarts gezet worden nu het tweeluik tegen Rangers FC nadert.

PSV wist dinsdagavond op bezoek bij Sturm Graz wederom een overwinning te behalen en dus is de Schotse club Rangers wederom de tegenstander op weg naar het miljardenbal wat de Champions League tegenwoordig is. PSV bleek in Graz met 1-3 te sterk voor de Oostenrijkers, maar keek binnen een half uur toch tegen een 1-0 achterstand aan. Patrick van Aanholt ging onder een voorzet door, waarna William Bøving raak volleerde.

Het zorgt links en rechts voor kritische geluiden, wederom gericht op de defensie. De goede seizoensstart ten spijt maar het tegengeluid is duidelijk hoorbaar en richt zich net als het vorige seizoen op de verdediging. En dus trekken er net als vorig seizoen rond dit tijdstip verschillende analisten even flink van leer. Dat gold deze week voor Wim Kieft maar ook voor de heren analisten van ESPN. Ook AD Sportwereld PSV-watcher Maarten Wijffels is kritisch op het verdedigende aspect.

“Iedereen ziet het. Als de verdedigende kwaliteiten van PSV gelijke trend zouden houden met de aanvallende kwaliteiten…”, zegt journalist Maarten Wijffels in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. “Ze maken er af en toe een potje van achterin. Boscagli heeft zijn meerwaarde aan de bal, maar is kwetsbaar zonder. En dat zijn ze allemaal.”

Wijffels is wel optimistisch gestemd over de kansen op succes tegen Rangers FC. “Ze hebben alle kans om door te gaan naar de Champions League”, gaat Wijffels verder. “Alleen door dit soort verdedigende momenten hangt er altijd een tegengoal in de lucht. En je moet er niet in aan denken dat het straks in de tweede wedstrijd 2-1 voor PSV staat en één tegengoal ervoor zorgt dat ze niet doorgaan naar de groepsfase”, aldus Maarten Wijffels.


Vorig artikelDe aanbiedingen stromen binnen maar PSV werkt niet mee: ‘Meerdere clubs willen me hebben’
Volgend artikelJerdy Schouten en Malik Tillman in training én bij de wedstrijdselectie voor Vitesse – PSV

3 REACTIES

  1. Van Aanholt levert 80% van de ballen die hij naar voren speelt in en geen enkele voorzet komt goed aan. Ik ben daar echt van geschrokken. Van Ramalho is al jaren bekend dat hij het niveau niet aankan.

  2. ik bedoel natuurlijk Teze en Veerman mag ook wel meer arbeid verrichten stond ook zeer regelmatig stil en je moet met ALLE spelers druk zetten zowel voor als achter aansluitend

  3. Er wordt veel over Ramahlho gesproken maar onderschat van Aanholt ook niet deze heeft 90% van de ballen teruggespeeld en het werken valt ook flink tegen dan heeft Ramalho 10x meer werk energie en zou ook een goede back kunnen zijn met meer energie dan Deze en van Aanholt samen en Sambo kan je ook wel een kans geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in