Home Nieuws Het tegengeluid | Betrouwbare speler heeft geen vertrekwens en wil eerst kampioen...

Het tegengeluid | Betrouwbare speler heeft geen vertrekwens en wil eerst kampioen worden: ‘Ik wil bij PSV blijven’

4022
0

Ze zijn er zeker nog wel. Spelers die gewoon tevreden zijn bij hun club, hun werkgever en alles wat daar bij hoort, koesteren.

Nee, Phillipp Mwene geldt niet als de beste verdediger die PSV de laatste jaren heeft gehad maar de van Mainz overgenomen back staat wel zijn mannetje, is in het veld een meer dan betrouwbare speler en is bovendien verre van onberekenbaar zoals zijn voormalig ploeggenoot Xavi Simons dat bijvoorbeeld wel is. Hoewel het zeker zijn goed recht is, kun je als club nauwelijks beleid maken met spelers als Xavi Simons.

Zoals gezegd blijkt er dus ook een tegengeluid waar te nemen in de dagen dat PSV Xavi Simons volledig onverwacht zag vertrekken. Xavi Simons deed precies dat wat hij eerder in Barcelona ook deed en vorig jaar in Parijs herhaalde. Net als Ruud van Nistelrooij, uiteraard omwille van totaal andere redenen, vertrok Xavi Simons plotsklaps uit Eindhoven.

De tweebenige Mwene speelt komend seizoen gewoon voor PSV en daar mogen we eigenlijk best blij mee zijn. Multifunctioneel, altijd inzetbaar hoewel niet altijd even topfit en gevrijwaard van blessures, maar wel stabiel in zijn prestaties. Een selectie op jacht naar het goud van de Champions League en de landstitel, mag zichzelf prijzen met spelers die tevreden zijn met wat ze hebben.

Mwene volgt alle transferperikelen overigens wel op de voet. De back is een trouw volger van de Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano maar heeft zelf dus geen vertrekwens. “We zijn bezig aan een goede campagne met Oostenrijk, maar nu staan belangrijke dingen voor PSV op het programma”, vertelt Mwene in gesprek met het Eindhovens Dagblad tijdens het trainingskamp in zijn geboorteland.

Mwene is tegenwoordig ook international voor zijn land. Bij de nationale ploeg van Oostenrijk is hij momenteel de eerste linksback, ook al is hij van nature rechtsbenig. “Ik heb van nature altijd een voorkeur voor rechts, maar inmiddels zo vaak op links gespeeld dat het me eigenlijk niet meer uitmaakt. Voor clubs is dat een voordeel, ook voor PSV. Ik schrik niet als er aan de andere kant een gat valt en speel waar de trainer me nodig heeft.”

Mwene zegt in gesprek met de regionale krant dat komend seizoen graag bij PSV speelt. “Mijn zomer verliep zoals gepland, met twee goede interlands tegen België en Zweden en daarna een fijne vakantie. Nu ben ik weer op PSV gericht, waar mijn contract nog een jaar doorloopt en waar we dit trainingskamp allemaal de nieuwe coach leren kennen. Voor mezelf is het een groot doel om dit seizoen het kampioenschap te winnen. Ik ben hier nu twee jaar en dat is wat er echt ontbreekt. Pas als dat is behaald, kan ik écht tevreden kijken naar wat we hebben bereikt”, aldus Mwene over zijn doelstelling.


Vorig artikelNico Dijkshoorn vindt wel iets van de exit van Simons en steekt de draak met PSV én Noa Lang
Volgend artikelNoa Lang maakt meteen werk van rugnummer 10 en komt fans toegemoet: ‘Wordt snel aangepast’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in