Home Nieuws Het Spaanse Rojales volgt PSV en Xavi Simons op de voet: Een...

Het Spaanse Rojales volgt PSV en Xavi Simons op de voet: Een eigen kunstgrasveld én trotse Spaanse fans

4447
0

Na de Oranje exit was het weer wachten op het voorzichtig opstarten van het clubvoetbal. De exit tegen Argentinie bleek bij veel Nederlandse voetbalfans toch best hard binnen te komen.

Het WK in Qatar viel voor Oranje eigenlijk flink tegen, hoewel succes en teleurstelling dichtbij elkaar lagen. Voor de gemiddelde PSV fan was het tijdens het toernooi wachten op speelminuten voor Luuk de Jong en Xavi Simons. Beiden kregen amper speelminuten van de eigenwijze Louis van Gaal maar vooruit: de successen van Xavi Simons in Oranje gaan nog wel komen.

Denkend aan het spel en de capaciteiten van Xavi Simons, die na de winterstop weer vrolijk dartelend de Eredivisievelden gaat betoveren, verdween het chagrijn van het mislukte WK in Qatar al snel. PSV gaat aan de hand van sterkhouders Luuk de Jong, Cody Gakpo en Xavi Simons trachten de landstitel weer naar Eindhoven te halen. We gaan gemakshalve uit van het positieve en verwachten dat Cody Gakpo na de winsterstop nog gewoon in een PSV shirt te bewonderen zal zijn. Xavi Simons zal waarschijnlijk door Ronald Koeman meteen bij de selectie voor Oranje worden gehaald. Een nieuwe frisse start met nieuwe vedetten en nieuwe boegbeelden, zal ook bij Ronald Koeman door zijn gedachten spelen.

Xavi Simons heeft echter niet alleen in Nederland veel fans maar ook in Spanje, het land waar hij op wist te groeien. Voetbal International toog recent naar Alicante en zag onder de rook van de stad aan de westkust van Spanje, in Rojales om precies te zijn, hoe populair Xavi Simons ook daar is. Het is het dorp waar Xavi Simons opgroeide en waar iedereen fan van hem is. Het dorp blijkt Xavi Simons bij PSV op de voet te volgen en iedereen rond de vroegere club van Simons is goed op de hoogte van zijn prestaties in Eindhoven. Zijn debuut in Oranje maakte ook veel los bij de locals in het Spaanse dorpje. Met miljoenen volgers op Instagram heeft de jongeling overigens fans over de gehele wereld maar dat terzijde.

We brengen enkele passages uit de prachtige reportage die VI over Simons wist te maken. Op VI Pro kun je de rest van de reportage lezen. Xavi Simons heeft in Rojales op negentienjarige leeftijd al een kunstgrasveld wat naar hem vernoemd is, meldt VI. “Op het hoofdveld kan niet worden gespeeld, het gras is net nieuw en door de regen die is gevallen, zou het dan direct kapot worden gelopen. We lopen dus omhoog in de richting die de oude dame ons heeft gewezen. Thader speelt vandaag op het Xavi Simons-kunstgrasveld. We mogen wel naar binnen, maar niet voordat we een lootje hebben gekocht. We zien de beeltenis van de PSV’er op een lot van vijf euro. De hoofdprijs zijn vier door de voetballer gedoneerde kaarten voor PSV-Ajax met een meet and greet met hem na afloop. Trekking is op 7 januari. Als wij winnen, schenken we de bardame de prijs”, valt te lezen in Voetbal International.


Vorig artikelHenk ten Cate adviseert PSV en ziet in Maurice Steijn een toekomstig PSV trainer
Volgend artikel‘PSV een betere club dan Betis’, Farfán was ‘bang’ van Cocu, Park en Hiddink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in