Home Nieuws Het realisme heet ’70-30′ te zijn | Ex-Rangers speler De Boer gunt...

Het realisme heet ’70-30′ te zijn | Ex-Rangers speler De Boer gunt PSV ‘alles’, Gullit adviseert Peter Bosz

1564
0

PSV en Rangers FC wensen zich beide op te maken voor de groepsfase van de Champions League. Beide clubs doen er alles aan elkaar uit te schaken maar als pure kwaliteit de doorslag gaat geven, zal PSV zonder twijfel aan het langste eind gaan trekken.

Voetbal, topvoetbal welteverstaan, is mede zo mooi en wereldwijd populair omdat in het moderne topvoetbal de betere ploeg niet altijd de winnende ploeg zal zijn. Dat geldt in grote mate ook voor de editie van PSV – Rangers FC van dit seizoen maar ook voor de editie van vorig seizoen.

PSV heeft na de 2-2 in Glasgow zeker de beste papieren, is de beter ploeg, heeft meer scorend vermogen, meer snelheid op de flanken en PSV heeft de beste kopper van Europa aan boord, die in zijn 250e (!), ongelofelijke statistieken kan overleggen. In wedstrijd 250 voor PSV gaat Luuk de Jong zijn team trachten richting de groepsfase te leiden. De analisten van dienst zijn allen wel van mening dat PSV de veel betere ploeg is en de kansen op kwalificatie best groot zijn maar het moet allemaal nog wel gebeuren.

Ruud Gullit heeft wel bepaalde adviezen voor Peter Bosz maar is vooral huiverig voor persoonlijke fouten, die zowel vorig seizoen als vorige week gemaakt werden. Vorig seizoen betrof het doelman Walter Benitez en André Ramalho en dit seizoen betrof het opnieuw doelman Walter Benitez en Ibrahim Sangaré.

“Peter Bosz zal zijn spelers moeten laten inzien wanneer je kan voetballen en wanneer de bal de tribune in moet. We houden er misschien niet van, maar grote spelers twijfelen geen moment als ze in de problemen dreigden te komen”, aldus Ruud Gullit.

Analist Ronald de Boer kent een lastige avond want de analist hoopt als Nederlander dat PSV doorgaat maar zijn vorige werkgever heeft nog wel een speciaal plekje in zijn hart. De Boer uit zich voor de kraker tegen Rangers op een zelfde manier als vorige week Giovanni van Bronckhorst zich uitsprak over zijn vorige club en over PSV als club uit Nederland. De Boer denkt dat PSV favoriet is om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League, zegt hij tegen ESPN.

Als er realistisch naar het tweeluik gekeken wordt heet het ’70-30′ te zijn, stelt Ronald de Boer vast over de kansen-verhoudingen tussen beide clubs wat betreft kwalificatie voor de groepsfase van het UEFA-toernooi.

“Als je realistisch kijkt, dan is het zeventig procent kans dat PSV het haalt en dertig procent Rangers”, legt De Boer uit in gesprek met ESPN. “Het heeft ook een beetje met mazzel te maken. Ik hoop niet dat het mis gaat voor PSV, al heb ik een blauw hart dus gun ik Rangers alles en mogen ze van mij door gaan. Maar ik ben een analist en ik vind PSV een betere ploeg”, benadrukt De Boer, die PSV ook waarschuwt voor het maken van grove fouten, die eenvoudig afgestraft kunnen worden door de Schotse club.


Vorig artikelLiverpool lijkt Ibrahim Sangaré naar Premier League te willen halen in lastminute-deal
Volgend artikelPSV toont opnieuw klasse en verslaat ‘slechtste Champions League-club ooit’, pass Noa Lang hoogtepunt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in