Home Columns Het PSV van Ruud van Nistelrooij heeft een concentratie- én motivatieprobleem

Het PSV van Ruud van Nistelrooij heeft een concentratie- én motivatieprobleem

670
0

Mocht Earnie Stewart op basis van FC Volendam – PSV besluiten Jordan Teze wel of niet op de transferlijst te plaatsen, zou het een eenvoudig besluit worden.

PSV wist te winnen aan de Dijk in Volendam maar wie de wedstrijd bekeken heeft kan niet anders dan hoofdschuddend enkele stuitende conclusies trekken. Of PSV nu met of zonder Ibrahim Sangaré begint, lijkt voor de rest van het basiselftal geen duidelijk signaal te zijn er een schepje bovenop te doen in een uitwedstrijd tegen een ploeg uit het rechterrijtje. De Ivoriaan wordt immers gepasseerd omdat zijn concentratie- en motivatievermogen niet op orde zijn maar dat lijkt bij de rest van het elftal niet te zijn doorgedrongen.

Ongekend zwak begon PSV aan de Dijk, zoals het vaker ongekend zwak aan wedstrijden begint. De woorden motivatie en concentratie vallen al snel als je naar het PSV van Ruud van Nistelrooij kijkt. Beter gezegd: een gebrek aan motivatie en concentratie. Natuurlijk, iedere topvoetballer wil wedstrijden winnen maar niet iedere topvoetballer gaat tot het uiterste. Dat kan normaal gesproken niet worden gezegd van Xavi Simons, maar zelfs Simons ging in de eerste helft een paar keer het duel niet aan zoals hij dat normaal gesproken wel met volle overgave doet.

Een aantal feiten op een rij. Dat er voetbal in de ploeg zit is wel duidelijk want het elftal van de bevlogen van Nistelrooij geeft een keer gas en loopt zo door de verdediging van welke tegenstander dan ook heen. Het slechte kunstgras hielp niet mee in de aannames en duels en dus verloor een aantal spelers geregeld de controle over de bal en over zichzelf. Los van deze conclusies vallen in de analyses van FC Volendam – PSV de woorden agressie, motivatie en energie. Een goed verstaander weet: een gebrek daar aan.

PSV had in Volendam aan het doelsaldo kunnen werken maar liet dat na door én vele kansen om zeep te helpen maar ook door zowel de eerste als de tweede helft slap te beginnen. De eerste twintig minuten mocht Volendam doen wat het wilde en stond PSV dat toe. In de tweede helft gebeurde dat precies zo en liet het elftal van Ruud van Nistelrooij zien niets geleerd te hebben van de eerste helft maar ook van de andere wedstrijden tegen ploegen uit het rechterrijtje.

In de 75e minuut volgde er een dieptepunt in de vorm van Jordan Teze die een aanval over zijn kant liet lopen en niet meer mee terug liep richting de bal. Teze stond erbij en keek ernaar, om vervolgens even later weer met kramp naar de grond te gaan. Volledige fitheid over een langere periode en Teze lijken nog altijd geen beste combinatie te zijn. Benitez redde PSV bij een stand van 2-3 een aantal keer waardoor de niet onterechte gelijkmaker net niet op de borden verscheen. Na afloop was de opluchting groot maar het hield allemaal niet over wat PSV in Volendam liet zien.

De conclusie dat PSV een concentratie- én motivatieprobleem heeft is een gerechtvaardigde conclusie gezien de ruimtes die het elftal weggeeft, het slecht dekken, het slap beginnen en het verliezen van veel persoonlijke duels. PSV wacht nu twee wedstrijden tegen Ajax en zal dan uiteraard anders voor de dag komen dan vandaag in Volendam en eerder in Enschede, Leeuwarden, Groningen en Emmen. Luuk de Jong kon na afloop niet anders dan beamen dat de motivatie voor wedstrijden tegen Ajax anders zal zijn, waarmee indirect kan worden geconcludeerd dat er sprake is van een heus motivatieprobleem.


Vorig artikel‘Economisch dom’ of niet maar Sangaré is opnieuw reserve, ook Fábio Silva gepasseerd
Volgend artikelTadic: ‘PSV heeft meer ervaring in het behalen van de tweede plek’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in