Home Nieuws Het ‘protest’ over het logo net na een kampioenswedstrijd roept onder tal...

Het ‘protest’ over het logo net na een kampioenswedstrijd roept onder tal van fans ook onbegrip op

969
0

Het werd uiteindelijk maar een klein minutieus protest, daar in het uitvak in Sittard.

In de tweede helft op bezoek bij Fortuna Sittard werden vele PSV-shirts, veelal rood-witte varianten, getoond tijdens de zogenaamde protestactie naar aanleiding van het vorige week gelanceerde nieuwe uitshirt. De PSV-iconen Willy en René van de Kerkhof maar ook Bjorn van der Doelen, lieten afgelopen dagen al weten dat dit niet het juiste uitshirt is om straks in het nieuwe seizoen weer successen te kunnen gaan vieren.

Zo denken vele honderden PSV-fans er ook over en dus ontstond dat protest daar in Sittard, dat op zichzelf ook weer de nodige afkeurende blikken van andere fans wist te veroorzaken. Dat betreffen dan weer fans die iets minder stellig in het geheel staan en uitspreken dat het nieuwe uitshirt of best te doen en mooi is, of een niet rood-wit logo op een uitshirt niet zo heel belangrijk is.

Het nieuwe uitshirt verwijst naar het testbeeld van een Philips-televisie ‘dat een iconische status in de TV-geschiedenis verwierf’, aldus PSV op de eigen website. “Tegelijkertijd kijken Puma en PSV met het design naar de toekomst en naar de nieuwe generatie. De innoveerders van de toekomst.”

Toch lijken niet alle fans die innovatie te waarderen. Nadat het shirt vorige week lekte waren de reacties al niet mals, en nu het shirt officieel is onthuld is dat niet veel anders. Veel mensen drukken zich onder het aankondigingsbericht op X uit met braak-emoji. Wat veel supporters tegen de borst stuit is dat het logo van PSV op het nieuwe uitshirt geel is, in plaats van de traditionele kleuren.

‘Niet groen, niet paars, maar rood en wit!’, luidde het bericht van een PSV-supportersgroepering. ‘Neem daarom je retro PSV-shirt mee naar Sittard en hou het omhoog bij opkomst! Samen laten we zien dat er maar één logo is!

De aankondiging van de actie zorgde op sociale media ook weer de nodige weerwoorden op. Verschillende PSV-fans vonden het moment van het zogenaamde protest weer niet zo geschikt omdat de club net landskampioen is geworden. Ook wijzen sommige fans dan weer naar de protesterende fans over het nieuwe uitshirt, die zelf bijvoorbeeld geregeld in het zwart of niet in het rood naar het Philips Stadion komen. Hoe dan ook zullen de discussies vanzelf weer gaan liggen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BFTS ‘17 (@bfts17)


Vorig artikel‘Vijftien sprintjes van Noa Lang’ na zijn invalbeurt onderwerp van gesprek bij De Telegraaf: ‘Dat is niet handig’
Volgend artikelAZ wordt genoemd voor Ruud van Nistelrooij | Weinig vleiende woorden Johan Derksen en Valentijn Driessen voor Van Nistelrooij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in