Home Nieuws Het oude én nieuwe Philips Stadion maakt op het uitvak na nog...

Het oude én nieuwe Philips Stadion maakt op het uitvak na nog altijd vele tongen los

7135
0

Het Philips Stadion midden in het centrum van de stad is voor vele voetbalfans, wel of niet PSV minded een iconisch stadion te noemen.

Dat heeft vele oorzaken en redenen maar de ligging van het aloude stadion blijkt voor velen nog altijd als uniek te worden aangeduid. Het Philips Stadion in haar nieuw vorm en inrichting maakt nog altijd vele tongen los. Het stadion is één van de grootste en modernste stadions van Nederland en dat feit geldt al tientallen zo. Dat stelt ook Bart Vlietstra in de podcast Santos Football vast, maar toch ziet hij een minpuntje aan het stadion en dat is nu net waar met name de fans van bezoekende clubs ook vaak over klagen.

Vlietstra is namelijk niet echt te spreken over het vak voor de uitsupporters. “In het uitvak zit je in één van die hoeken”, zegt hij bij de Santos Football Podcast. “Het is wel een van de minst fijne uitvakken van Nederland, mogen we wel zeggen. Veel netten, veel hekken, je ziet niet veel. Het is niet per se ideaal”, aldus de criticaster over het vaak bekritiseerde uitvak.

“Maar verder vind ik het wel een heel fijn stadion. Op grote avonden kolkt het ook best wel. En je zit overal toch ook wel vrij dicht op het veld”, aldus Vlietstra over de sfeer tijdens met name Europese wedstrijden. Het iconische Philips Stadion is tegelijk één van de oudste voetbalstadions van Nederland. Voetbaljournalist Jean-Paul Rison vindt het een prachtig stadion en is vooral te spreken over de locatie, de historie en de innovatie van het Philips Stadion, zegt hij in de Santos podcast.

“Het is één van de modernste stadions van Nederland, terwijl het ook één van de oudste stadions is: gebouwd in 1910”, zegt Rison bij de Santos Football Podcast. Voetbaljournalist Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad is ook ervaringsdeskundige: “Dat is ook zo tof aan de locatie, ze spelen gewoon hun hele bestaan al op dit veld. De eerste aftrap werd gedaan door kleine Fritsje Philips. Dat maakt het natuurlijk prachtig.”

Rison gaat verder: “Het stadion bestaat langer dan de club zelf. Het is gebouwd in 1910 en PSV is opgericht in 1913. Het is gebouwd als recreatieveld voor het Philips-elftal, toen later werd het PSV. Ze hebben altijd gespeeld aan de rand van het Philips-dorp.”

Mossou kent de historie van het Philips Stadion als geen ander en spreekt over de uitbreiding van het stadion in de jaren 80: “De Zuidtribune werd eind jaren tachtig volgens mij vergroot, en die kreeg toen als eerste twee ringen met die skyboxen. Met het voetbalelftal zaten we begin jaren negentig op de Oosttribune, pal achter het doel. En dan keek je zo van onderaf prachtig op die hoge Zuidtribune, die was er toen net. Later hebben ze de rest ook verhoogd. Steeds een ringetje erop”, aldus Sjoerd Mossou over het iconische Philips Stadion.


Vorig artikelPeter Bosz aan het woord | Ervaren coach legt uit waarom PSV klaar is voor de Champions League
Volgend artikelBetaalbare en linkercentrale verdediger Karim Rekik kiest ook voor miljoenen-salaris

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in