Home Nieuws Het mooiste compliment voor Hiddink en PSV kwam daags na de uitschakeling...

Het mooiste compliment voor Hiddink en PSV kwam daags na de uitschakeling tegen AC Milan uit Liverpool

6219
0

Guus Hiddink kondigde donderdagavond aan dat zijn lange trainerscarrière erop zit. Wereldburger Guus Hiddink zegt het internationale voetbal vaarwel.

Het afscheid is daar en dus gaan de gedachten terug naar het verleden. Terug naar de ongekende successen die Guus Hiddink met PSV wist te behalen. We schrijven het voorjaar van 2005. PSV lijkt hard op weg naar de eindzege in de Champions League.


Het PSV van Guus Hiddink barst van de kwaliteit, ervaring en teamgeest. Onder supervisie van Guus Hiddink lijkt het elftal op weg om de trofee van 1988 opnieuw naar Eindhoven te brengen. PSV stuntte al tegen Olympique Lyon, AS Monaco en ook het AC Milan van Carlo Ancelotti werd bijkans over de knie gelegd. In Milaan speelde PSV een prima wedstrijd maar botte pech en wat onoplettendheid zorgde ervoor dat er met een 2-0 nederlaag een flinke klus in Eindhoven stond te wachten. Echter was het PSV van Guus Hiddink in 2005 wel degelijk opgewassen tegen de Europese top en het AC Milan van Ancelotti werd overlopen in een kolkend Philips Stadion. Het stond al snel 2-0 maar het liep toch allemaal anders.

Met een niet eens zo harde maar geplaatste kopstoot van AC Milan speler Ambrosini was het Champions League sprookje voor PSV uit. PSV bleef met lege handen achter en het grote AC Milan met spelers als Inzaghi, Maldini, Seedorf en Stam stootte onterecht door naar de finale. Daar bleek Liverpool te sterk in een overdonderende wedstrijd die eindigde in strafschoppen. Toch was het PSV wat in de halve finales het meeste indruk wist te maken.

Het mooiste compliment voor Hiddink en PSV kwam daags na de exit tegen AC Milan. Hoofdcoach van Liverpool, destijds tegenstander van AC Milan in de finale van de Champions League in Istanbul had destijds een hoge pet van het ervaren PSV op. Rafa Benitez onthulde tegenover de Engelse media dat hij blij was dat PSV door AC Milan uitgeschakeld werd. De coach van de Reds was onder de indruk van het PSV van Hiddink en zag een finale tegen het sterke PSV destijds niet zitten.