Home Nieuws ‘Het mag niet van de KNVB, maar PSV moet zichzelf handicaps opleggen’

‘Het mag niet van de KNVB, maar PSV moet zichzelf handicaps opleggen’

1848
0

Kenneth Perez is klaar met het gemak waarmee PSV zijn wedstrijden in de Eredivisie wint.

De ploeg van trainer Peter Bosz heeft in de eerste twaalf speelrondes nog geen puntenverlies geleden en een indrukwekkend doelsaldo van 45-5.

Afgelopen zondag moest PEC Zwolle (4-0) eraan geloven. PSV verbrak met deze zege een record, want nooit eerder lukte het een ploeg in de Eredivisie om in elf opeenvolgende wedstrijden minimaal drie doelpunten te maken.

Kenneth Perez vindt PSV momenteel simpelweg te oppermachtig en stelt met een knipoog bij Dit was het Weekend van ESPN dat de er voor de koploper van de Eredivisie nieuwe regels ingesteld moeten worden.

“Het mag niet van de KVNB, maar ik vind dat PSV zichzelf regels, handicaps moet gaan opleggen”, aldus Perez, die vervolgens drie regels noemt hoe de ploeg van Bosz zichzelf iets meer kan uitdagen.

“Niet terugspelen op de keeper en de bal maximaal drie keer aanraken op eigen helft. En als je over de middenlijn bent geweest, niet meer terug naar eigen helft. Dan daag je jezelf uit.”

De Deense analyticus vervolgt op meer serieuze toon: “Bij AZ legde Co Adriaanse ons die handicaps op tegen amateurteams. Na drie minuten zag je bij PSV al dat het een walk in the park werd tegen PEC. Hier worden ze niet beter van. We zijn bijna zover dat PSV in acht van de tien thuiswedstrijden dat ook wel kan invoeren, om het zichzelf moeilijker te maken, om zichzelf te prikkelen”, besluit Perez lachend.


Vorig artikelDaags na PSV – PEC Zwolle veel complimenten voor energieke Dest na ‘no look pass’
Volgend artikelPieter Zwart ziet ‘leuke speler’ bij PSV: ‘Zijn voetenwerk is niet zo fijn, maar…’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in