Home Nieuws Het luxeprobleem nadert met rasse schreden | Bosz laat zich uit over...

Het luxeprobleem nadert met rasse schreden | Bosz laat zich uit over de opstelling, die zich niet laat raden

8020
0

Denk niet dat Peter Bosz Yorbe Vertessen niet als een serieuze gegadigde ziet voor de positie van rechtsbuiten of linksbuiten. Vertessen kan zelfs in de spits spelen.

Dat was het antwoord met een omweg op de vraag of de hevige concurrentie op de vleugels. Ook Yorbe Vertessen wordt meer dan serieus genomen door Bosz en zijn staf. Met Noa Lang, Hirving Lozano en Johan Bakayoko heeft hij drie topspelers ter beschikking. “Ik heb er zelfs vier. Yorbe Vertessen is de laatste weken de man in vorm, dus dat is ook gewoon een serieuze optie”, zei Bosz vrijdagmiddag na vagen vanuit de perszaal.

NEC Nijmegen wordt door Peter Bosz zeer serieus genomen als tegenstander en dus wil de trainer niets weten van een zogenaamd eenvoudige wedstrijd. Bovendien, het volgas-voetbal en het volop drukzetten is een speltype waarbij de trainer meerdere spelers in een wedstrijd nodig zal gaan hebben. Ook tegen NEC.

Toch heeft de trainer wel degelijk een luxeprobleem dit weekend want de gehele voorhoede is fit en dus moet er gekozen worden. Wat gaat Peter Bosz doen? Uiterst ontspannen gaat de coach te werk maar het luxeprobleem nadert wel met rasse schreden. Er zullen spelers teleurgesteld gaan worden, hoe dan ook. Het geraamte van het elftal staat inmiddels wel of is er nog een compleet andere puzzel te leggen?

“Die puzzel kan je elke week wel opnieuw leggen. We gaan tegen schorsingen en blessures aanlopen en ook dan moet je kijken wie er beschikbaar zijn. Daarnaast heb je ook met een tegenstander te maken. Sommige spelers passen beter in een tactisch plan bij een bepaalde tegenstander”, aldus de coach over zijn selectie.

Wat gaat er gebeuren met de nieuwelingen Lozano en Armel Bella-Kotchap? Laat Bosz al in zijn kaarten kijken? Hoe houdt hij spelers die niet spelen tevreden? “Dat is een kwestie van veel praten met spelers. Je moet ze meenemen in de keuzes die je maakt en ze die uitleggen. Maar uiteindelijk hoop ik tot het einde van het jaar twee wedstrijden in de week te moeten spelen. Dan gaat iedereen genoeg aan spelen toekomen”, aldus Peter Bosz, die nog niet in zijn kaarten liet kijken vrijdagmiddag.

De PSV aanhang en achterban is maar wat benieuwd naar de beginopstelling tegen NEC. We zijn natuurlijk vaker benieuwd naar de beginopstelling maar met deze selectie, deze aanwinsten en deze aanwezige kwaliteiten in de selectie, is het extra uitkijken geblazen naar de beginopstelling tegen NEC. Zaterdagavond rond 19.00u weten we welke spelers Peter Bosz kiest en welke spelers even naar de bank verwezen worden, wat overigens ‘gewoon’ een prima beslissing kan zijn met het oog op de wedstrijd in Londen tegen Arsenal.


Vorig artikelJohan Bakayoko blijft ‘hot’ in Engeland | The Liverpool Echo: Liverpool blijft geïnteresseerd in Bakayoko
Volgend artikelSpeelminuten voor Bella-Kotchap en Lozano tegen NEC | ‘Ik heb het gevoel dat we de juiste hebben gehaald’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in