Home Nieuws ‘Het ligt niet alleen aan Luuk de Jong’

‘Het ligt niet alleen aan Luuk de Jong’

54
0

Pierre van Hooydonk brak een lans voor de improductieve Luuk de Jong. PSV heeft al weken op rij moeite met scoren. Dat ligt niet alleen aan de aanvoerder zelf, vindt Pierre van Hooijdonk.

“Luuk de Jong zit in een wakkie, dat kunnen we wel constateren”, aldus de oud-spits bij Studio Voetbal. “Ik begrijp niet dat hij niet in zijn kracht wordt gezet. Hij maakte het makkelijkste goals van heel PSV, maar hij wordt niet geholpen. Waarom zou je niet teruggaan naar het oude vertrouwde: Pereiro op links, Bergwijn op rechts en die bal gewoon voor slingeren.”

Van Hooijdonk vindt dat er een gebrek aan leiders is in Eindhoven. “De Jong is de leider van PSV en daar is nu een gebrek aan. Van Guardado mag je het verwachten, maar hij loopt al vanaf de eerste dag met zijn tong op de schoenen. Pröpper is nog niet zo ver, die is te bescheiden. Willems zou het op basis van status ook kunnen, maar die speelt niet.”

Bert van Marwijk wijt de PSV-crisis aan een ‘allemaal andere karakters’ en draagt een oplossing aan. “Ik zou Bergwijn een tijdje de kans geven. Een frisse jongen uit de eigen jeugd en ik vind het een goede speler. Ik zou hem een tijdje laten staan, ook als speelt hij slecht. Het kan wat nieuws brengen.”


Vorig artikelPositie verdedigende middenvelder lijkt ingevuld
Volgend artikelGebroeders van de Kerkhof verwachten harde maatregelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in