Home Nieuws ‘Het kan zo niet doorgaan’ | De situatie rond Ricardo Pepi: wel...

‘Het kan zo niet doorgaan’ | De situatie rond Ricardo Pepi: wel of niet houdbaar? Stewart geeft antwoord

8075
0

Wie is er volgend seizoen eerste spits onder Peter Bosz in zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van PSV én in het derde seizoen van Luuk de Jong bij PSV.

De Jong gaat alweer zijn derde en tevens laatste contractjaar in bij PSV maar is de aanvoerder volgend seizoen nog net zo goed als afgelopen seizoen? Peter Bosz heeft zichzelf en zijn selectie ten doel gesteld dat volgend seizoen alles nog beter moet. Dtat betekent een ronde verder in de Champions League, de KNVB Beker winnen en eigenlijk ongeslagen kampioen worden. Want ook dat mag een doel op zich genoemd worden.

Met welke eerste spits gaat dat straks gebeuren? Ricardo Pepi liet deze week in gesprek met ESPN weten zeer positief terug te kijken op zijn eerste seizoen PSV. De Amerikaanse spits vertelde dat het een bijzonder jaar is geweest voor hem. Een aantal maanden geleden waren er wat andere geluiden rond Pepi te horen. Het bleek namelijk een lastige periode voor de spits te zijn want reservespits zijn ging hem toch niet zo eenvoudig af.

De zaakwaarnemer van de aanvaller roerde zich ook en maakte met name duidelijk dat het zo niet verder kon. In gesprek met Voetbal International gaf Ricardo Pepi enkele maanden geleden aan dat het moeilijk is om zo lang geduldig op zijn kans te moeten wachten. “Op trainingen voel ik me goed en als ik in het veld kom, scoor ik geregeld. Dan wil je als spits exploderen. Het is dus lastig”, aldus Pepi. “Maar tegelijkertijd wist ik dat ik naar PSV zou gaan en dat er meerdere goede aanvallers zouden zijn. Ik wil me dus iedere keer laten zien, maar ook geduldig blijven.”

De international van de Verenigde Staten kan echter ook genieten van Luuk de Jong, die in alles topsport uitstraalt. “Luuk is een ander type spits dan ik ben. Maar hij is een geweldige aanvaller, een clublegende en het is altijd goed een ploeggenoot succesvol te zien. Daar geniet ik van en ik voel dat ik nog veel van hem kan leren”, aldus Pepi enkele maanden terug.

De zaakwaarnemer van Pepi bleek toch nog wat scherper naar het geheel te kijken. Volgens zaakwaarnemer Jaime Garcia zou de situatie van Pepi bij PSV wel moeten gaan veranderen na de winterstop. “Als je zo weinig bij je club speelt, kun je ook je plek in de selectie van de nationale ploeg kwijtraken. Met de Copa América dit jaar en het WK over twee jaar in eigen land komen er twee mooie toernooien aan. Ricardo wil en moet daarbij zijn”, zegt hij toen daarover.

“Daarom kan het zo niet doorgaan. Hij zal een stap in zijn carrière moeten zetten. Dat is ook gewoon normaal. Iedere speler wil blijven groeien, zijn volledige potentieel bereiken. Het liefst doet Ricardo dat uiteraard bij PSV. Ricardo is ver van huis en hij wil een thuis in Europa hebben”, aldus de zaakwaarnemer van dienst.

Deze week liet Pepi in gesprek met ESPN weten dat een goed gesprek met de bondscoach hem enigszins gerust heeft gesteld. Volgens de bondscoach van Team USA, Gregg Berhalter, gaf aan dat concurrentie goed is en dat PSV een top 25-club in Europa is en Pepi daarom prima op zijn plaats zit in Eindhoven. De vraag is natuurlijk of de Amerikaanse spits daar over enkele maanden nog steeds zo over denkt, als blijkt dat Luuk de Jong nog altijd topfit en scherp als een mes is. Laten we hopen dat de zaakwaarnemer van dienst zich niet opnieuw gaat roeren en dat goalgetter Ricardo Pepi gewoon bij PSV zal blijven. De potentie van Pepi is immers daar.

Deze week sprak technische baas Earnie Stewart in gesprek met PSV TV ook over de situatie van Pepi. In het vraaggesprek werd duidelijk dat de spits goed in de markt ligt. Toch verwacht Stewart geen problemen met hem. ‘Ik begrijp dat het soms best lastig is voor hem. Maar die afspraken zijn vooraf duidelijk gemaakt en er is gesproken over zijn ontwikkeling. En we hebben een spits die af en toe wat balletjes binnenschiet en kopt’, wees Stewart met een knipoog naar concurrent Luuk de Jong.


Vorig artikelRyan Flamingo heeft keuze gemaakt en lijkt dan toch op weg naar PSV, ondanks concrete Duitse en Belgische interesse
Volgend artikelVIDEO | Vandaag precies tien jaar geleden: Oranje verslaat Spanje met 5-1 op WK in Brazilië

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in