Home Nieuws Het kan verkeren, zeker in Barcelona: Steeds meer waardering en speeltijd voor...

Het kan verkeren, zeker in Barcelona: Steeds meer waardering en speeltijd voor Luuk de Jong, Memphis mag vrezen voor vertrek

2699
0

De voetbalvulkaan van FC Barcelona heeft nog altijd grote aantrekkingskracht op voetballers en dat geldt natuurlijk ook voor Luuk de Jong.

Zonder twijfel zorgt de houding en het goede spel van Luuk de Jong voor verdeling onder de Barcelona aanhang maar ook bij de technische leiding van de club. Want Luuk de Jong is geen type FC Barcelona spits maar zijn status is wel stijgende en dat is prachtig te noemen. In de eerste plaats voor Luuk de Jong zelf want de spits krijgt steeds meer waardering vanuit de media. En dat mag toch opvallend worden geheten want de kritiek was niet mals afgelopen maanden.

Xavi ziet ook iedere dag dat Luuk de Jong geen echte FC Barcelona spits is zoals eerder Ibrahimovic, Eto’o, Griezmann en tal van andere grootheden dat wel waren. Maar Luuk de Jong is Luuk de Jong en de spits levert wel in de eerste weken van 2022. En dus kantelt het sentiment. De Jong begint ook te scoren en dus lijkt het erop dat de spits ‘gewoon’ in Catalonie kan blijven komende maanden. Ook Xavi lijkt zijn mening en standpunt te hebben gewijzigd.

‘Als hij speelt, is dat omdat hij het verdient’, zei de trainer na de nederlaag tegen Real Madrid. ‘Dat is zoals de dingen gaan bij Barcelona. Als hij zo blijft presteren, blijft hij spelen. Hoe kan ik hem uit de ploeg halen als hij zo blijft spelen als de laatste wedstrijden?’, vroeg Xavi zich hardop af. Daarmee doelt de trainer van de Catalanen op de recente optredens van De Jong, die in de Spaanse pers al lang en breed was afgeschreven na het vertrek van Ronald Koeman. Dat het in het voetbal kan verkeren is geen nieuws meer maar dat er ondertussen gerept wordt over een vertrek van Memphis en een langer verblijf van Luuk de Jong in Catalonië, mag toch een verassing worden genoemd.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here