Home Nieuws Het kan verkeren bij Barcelona: lofzang Xavi over Luuk de Jong gaat...

Het kan verkeren bij Barcelona: lofzang Xavi over Luuk de Jong gaat door, grote twijfels over Memphis

5222
0

In Barcelona gonst het van de geruchten rondom diverse spelers. Nu is dat geen bijzonder gegeven maar spelers die normaal niet ter discussie staan, lijken nu juist wel ter discussie te staan.

Er is momenteel ook discussie rond Memphis Depay. De fans en de media lijken heden ten dage wat minder op te hebben met Memphis en dat geeft veel speculaties. Vooralsnog is Memphis geblesseerd en juist dat zint de Catalanen niet want de echte meerwaarde van Memphis ontbreekt daardoor, valt geregeld te horen in en rond Camp Nou. Trainer Xavi houdt zich op de vlakte maar de winterse aankopen van de geplaagde club zeggen eigenlijk genoeg over het toekomstperspectief van de aanvaller, die transfervrij van Lyon werd overgenomen.

Dit weekend werd trainer Xavi gevraagd naar Memphis. De trainer gaf het volgende antwoord: ‘We wachten op Memphis. Hij heeft een terugslag gehad, maar is nu praktisch klaar. Als het niet morgen is, dan donderdag tegen Napoli of daarna tegen Athletic Bilbao. Zijn terugkeer zou goed nieuws zijn’, vertelde Xavi over de aanvaller die maar liefst acht van de laatste negen competitieduels miste door blessureleed.

Tegelijk is de status van Luuk de Jong weer compleet anders in Catalonie. De Jong is populair en Xavi lijkt zich daarbij aan te sluiten. De trainer is lyrisch over Luuk de Jong. Xavi vindt Luuk de Jong het voorbeeld van een prof, die met de juiste houding en instelling een voorbeeld is vor velen.

De Jong wint de Barcelona fans langzaam voor zich. De kopsterke spits maakte vorige week de late 2-2 tegen Espanyol en baarde in het Europa League-duel met Napoli van donderdag opzien door bijna te scoren met een omhaal. ‘Vertrouwen verandert alles’, weet Xavi. ‘Luuk de Jong presteert goed, traint uitstekend en is een voorbeeld voor iedereen. Elke keer wanneer we hem nodig hebben, staat hij er. Die garantie hebben we gewoon. Hij zal ons blijven helpen’, aldus trainer Xavi over Luuk de Jong.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here