Home Nieuws Het is wel duidelijk wie volgend seizoen PSV aanvoerder is: ‘Hij is...

Het is wel duidelijk wie volgend seizoen PSV aanvoerder is: ‘Hij is weer een machine’

2279
0

Niet Denzel Dumfries, Donyell Malen of Pablo Rosario maar Marco van Ginkel zal volgend seizoen naar alle waarschijnlijkheid aanvoerder zijn van het nieuwe PSV.

Niets is zeker en zeker niet in voetbal maar het moet raar lopen wil Marco van Ginkel volgend seizoen niet de aanvoerder en eerste man van Roger Schmidt zijn. Schmidt lijkt goed klaar te zijn met de passieve en passief spelende Pablo Rosario getuige diens recente reservebeurten. Wie Marco van Ginkel ziet spelen en heersen op het middenveld, vergeet meteen de ergernissen rond Pablo Rosario.


Roger Schmidt en PSV kijken uit naar het vastleggen van Marco van Ginkel, die op zijn beurt duidelijke signalen geeft over zijn toekomst, die in Eindhoven zou moeten liggen.

“Hij heeft nu drie wedstrijden in acht dagen gespeeld. Marco is weer een machine en zijn knie is stabiel”, zegt Schmidt tegen het Eindhovens Dagblad. “Vorige zomer hebben we bewust een risico genomen om hem te halen, terwijl nog veel onduidelijk was of en hoe hij terug kon komen. Achteraf pakt dat heel goed uit, al duurde het een tijd.”

Schmidt is zeer content met de terugkeer van Marco van Ginkel. “Marco is een voorbeeld wat professionaliteit, eerzucht en teamgeest betreft. Hij heeft technisch vermogen, veel ervaring, houdt van het spel en doet er alles voor om de ploeg beter te laten functioneren. Met hem kunnen we ons verder ontwikkelen en het is ook goed dat via hem onze jonge spelers zien wat er allemaal bij voetbal komt kijken. Dat alles opzij gaat, is bij de jongeren niet meer zo vanzelfsprekend in deze tijd.”

Schmidt rekent op het aanblijven van Marco van Ginkel. “Marco en John de Jong kennen elkaar goed, dus er zullen zeker gesprekken over de toekomst komen.”


Facebook Comments