Home Columns Het is uitgerekend Johan Derksen die wijst naar zelfingenomenheid

Het is uitgerekend Johan Derksen die wijst naar zelfingenomenheid

722
1

Zelfingenomenheid: wat betekent dat eigenlijk? Nou in ieder geval dat je het aardig met jezelf getroffen hebt. Of, althans vindt dat je het met jezelf getroffen hebt. En op anderen neerkijkt. Je verheerlijkt jezelf.

Er zijn natuurlijk nog veel meer omschrijvingen voor het woord zelfingenomenheid maar er zijn ook bepaalde karakters te plakken op het woord zelfingenomenheid. Een karakter dat ons als eerste te binnenschiet is de heer Johan Derksen. De Vandaag Inside-analist heeft de zelfingenomenheid zo ongeveer uitgevonden.

Aan tafel bij Vandaag Inside worden gedurende de gehele uitzending vele vragen afgevuurd op de tafelgasten maar als het aan Johan Derksen ligt, geeft hij op alle vragen antwoord. Of beter gezegd: geeft hij zijn mening. Op dat vlak lijkt de analist van SBS6 net een klein kind dat niet op zijn beurt kan wachten en zich overal in wil mengen.

Een andere omschrijving van zelfingenomenheid luistert naar de volgende omschrijving: ‘Neigt naar zelfoverschatting maar vooral ook: Neerkijken op anderen. Betuttelend zijn of belerend. Meesterachtig of onderwijzend overkomen: alsof jij het weet en de ander het niet begrijpt’. Met name dat laatste is een interessant gegeven als we juist dat op het karakter van Johan Derksen plakken. Want als er iemand de televisiekijker wenst te overtuigen van ‘alsof jij het weet en de ander het niet begrijpt’, is het Johan Derksen.

De man die vijf avonden per week alles en iedereen weet te beledigen en ook uiterlijke kenmerken als iemand houding of stem geregeld niet achterwege laat, had het afgelopen week even gemunt op Joey Veerman. Derksen vindt wel wat van Veerman. Joey Veerman heeft Johan Derksen namelijk nog niet volledig weten te overtuigen. De middenvelder laat het vooral in grote wedstrijden niet zien, stelt de analist en volgens Derksen zijn hier meerdere redenen voor.

“Tegen Arsenal was het heel goed als leerproces voor hem”, zei Derksen deze week bij Vandaag Inside. “Want Veerman kan zich op basis van zijn uitstekende techniek en inzicht tegen RKC handhaven. Uitstekende voetballer. Maar op dat niveau mist hij alle agressie, alle snelheid en balsnelheid. Het is een één-tempo-speler ook”, vervolgt Derksen, die de vraag krijgt of hij Van Ginkel beter vond. “Van Ginkel heb ik altijd een twijfelaar gevonden, maar Veerman kan niet naar een topdivisie. Niet naar de Bundesliga, niet naar Engeland”, aldus Derksen.

“Hij heeft nog een nadeel, dat zie je als hij een keer gewisseld wordt. Veerman, die is erg ingenomen met zichzelf. Hij vindt het onbegrijpelijk als hij als sterspeler een keer gewisseld wordt”, besluit Derksen zijn analyse over Joey Veerman, die wat ons betreft niets heeft van een zelfingenomen karakter. Dat het dus uitgerekend Johan Derksen is die de middenvelder zelfingenomen noemt, is toch wel een bijzonder uiterste.


Vorig artikelPeter Bosz start met Guus Til voor Saibari, ook Lozano en Van Aanholt in de basis
Volgend artikelPOLL | Het aanstaande Champions League-tweeluik tegen RC Lens

1 REACTIE

  1. De gestoorde hamas pedo derksen zou nergens meer een mening over mogen geven.
    Deze foute man wordt in Grolloo uitgekotst door iedereen, hij is er bij het blues festival en bij Hofsteenge uit getrapt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in