Home Columns Het is tijd om op te staan, Joey Veerman | De Kuip...

Het is tijd om op te staan, Joey Veerman | De Kuip wacht op Veerman én Simons

828
0

Wie de namen uit de selectie eens goed bekijkt en stuk voor stuk weet te analyseren, zou normaal gesproken al snel de conclusie moeten trekken dat PSV de gedoodverfde favoriet voor de landstitel is.

De realiteit is anders. Gedurende het lopende seizoen 2022 – 2023 is PSV alleen maar minder gaan presteren en minder gaan spelen. Het spel is er geenszins beter op geworden afgelopen maanden. Dit toeschrijven aan het vertrek van Gakpo en Madueke is niet fair want met beide sterkhouders aan boord, liet PSV ook nederlagen noteren in Enschede, Leeuwarden en Groningen. Het zijn wrange en harde conclusies. Maar wat niet is kan nog komen, dient de positieve verstaander te verkondigen. Inmiddels kunnen we wel concluderen dat spelers als Luuk de Jong en Ibrahim Sangaré de kar nog niet trekken, om over Guus Til en André Ramalho nog maar te zwijgen.

Het voetbal van PSV moet komen van Joey Veerman en Xavi Simons. Veerman had afgelopen weekend eindelijk weer een basisplaats en hij was meteen belangrijk voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij. De Volendammer opende de score tegen Go Ahead en was volgens clubicoon René van de Kerkhof de uitblinker bij PSV. Volgens Van de Kerkhof moet Veerman altijd in de basis staan.

“Samen met Xavi Simons was hij de uitblinker, die twee trokken de kar.” Van de Kerkhof begrijpt niet waarom de Volendammer de afgelopen wedstrijden werd gepasseerd. “Veerman hoort gewoon in de basis”, benadrukt hij. “Samen met Guti en Ibrahim Sangaré.”

Van Nistelrooij zag Veerman tegen Go Ahead Eagles als een soort controleur maar de passer dient natuurlijk een meer aanvallende rol toebedeeld te krijgen van Ruud van Nistelrooij. Toch wordt het eens een keer tijd dat Joey Veerman eens echt op gaat staan voor PSV en de ploeg op sleeptouw neemt in een wedstrijd waarin het er echt op aankomt én in een wedstrijd waarin PSV moet winnen. De Volendammer heeft het in zich om voor PSV beslissend te zijn, zoals hij dat eerder in en tegen AS Monaco, deed om maar eens over een grote wedstrijd te spreken.

Feyenoord trainer Arne Slot liet deze week al weten dat Joey Veerman bij hem altijd zou spelen. Feyenoord – PSV is voor Joey Veerman na een aantal weken reserve te zijn geweest in 2023, de uitgelezen kans om zichzelf op de troon van het Nederlandse topvoetbal te zetten. Mits op de juiste plaats gepositioneerd, Ruud van Nistelrooij. Met Xavi Simons in zijn buurt, is de Kuip zondag het ideale podium te laten zien wat de jonge PSV steunpilaren daadwerkelijk in hun mars hebben. De Kuip wacht op Joey Veerman én Xavi Simons.


Vorig artikelPSV naar de Kuip: Van Aanholt meteen in de basis, El Ghazi in de basis, Hazard reserve
Volgend artikelTurkse media verwachten Van Aanholt meteen aan de aftrap bij Feyenoord – PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in