Home Nieuws Het is rustig rond Mo Ihattaren, voor wie Wolfsburg eigenlijk geen geschikte...

Het is rustig rond Mo Ihattaren, voor wie Wolfsburg eigenlijk geen geschikte bestemming is

2232
0

Het is de laatste weken erg rustig rond Mo Ihattaren. Wat is de stand van zaken rond het Utrechtse talent?

Hebben de familie Ihattaren en zaakwaarnemer Mino Raiola snode plannen of wat staat er precies te gebeuren komende weken? Het lijkt bij PSV al lang niet meer te gaan over Mo Ihattaren en een toekomst in Eindhoven. Wat dat betreft kunnen we gerust stellen dat de club misschien de aanstaande transferinkomsten van de tiener uit Utrecht gaat gebruiken om Steven Berghuis van Feyenoord over te nemen.


John de Jong en PSV pakken goed door in de weken na de competitie want er zijn inmiddels al drie versterkingen gepresenteerd. De naam van Ihattaren valt nauwelijks meer, al wenst John de Jong niets uit te sluiten. Diplomatiek als hij is, spreekt hij zich uit over Ihattaren en een eventuele toekomst bij PSV. In dat geval zal het contract van Ihattaren verlengd moeten worden maar dat lijkt geen optie meer te zijn voor het kamp Ihattaren. De Jong wenst niets uit te sluiten en heeft naar eigen zeggen de hoop nog niet opgegeven.

De Utrechtse tiener werd een grote toekomst voorspeld en had momenteel Portugal als standplaats moeten hebben om de voorbereiding als basisspeler van Oranje mee te kunnen draaien. Echter is het allemaal anders gelopen en zelfs een plaatsje bij Jong Oranje zit er niet in voor de al maanden niet fitte en frisse Ihattaren.

Inmiddels is Mark van Bommel trainer van Wolfsburg geworden en opperde Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad zomaar eens de suggestie dat Ihattaren door van Bommel van het doodlopende spoor afgehaald zou kunnen worden om diens carrière vlot te trekken maar meer dan een gedachtegang was het niet. Bovendien is de Duitse competitie momenteel niet echt een geschikte competitie voor de lang niet altijd fitte en frisse Ihattaren.

De fysiek sterke Duitse Bundesliga is bepaald geen speeltuin voor voetballers die weer in het gareel moeten komen wat fitheid en mentale frisheid aangaan. Wolfsburg mag zich de nummer vier van Duitsland noemen en de club uit de Volkswagenstad mag zich tevens deelnemer aan de Champions League noemen. De nieuwe club van Mark van Bommel is geenszins een club waar een amper doorgebroken en opstandige tiener uit de Eredivisie op eerherstel mag gaan jagen.

Roger Schmidt lijkt in ieder geval klaar met Ihatteren en tussen de regels door valt ook vaak te constateren dat er voor Ihattaren eigenlijk geen toekomst is in Eindhoven.

Bovendien is PSV voornemens een kleine systeemwijziging te ondergaan. Los daarvan is ook Steven Berghuis in beeld om de PSV gelederen te gaan versterken dus we kunnen met recht constateren dat het ver gedaan is met de carrière van Ihattaren bij PSV. et 4-2-2-2-systeem leek met Sangaré en Pablo Rosario vóór de defensie lange tijd heilig.

Over het systeem voor volgend seizoen zegt Schmidt: ‘Dat is zeker een optie. Ik ga het de komende weken analyseren en alles eens goed op een rijtje zetten. Het hangt er ook van af welke spelers we zullen krijgen. We moeten frisse, nieuwe toppers hebben. Op het middenveld bijvoorbeeld hebben we meer voetbal nodig, spelers die onze spitsen in stelling kunnen brengen, de beslissende pass kunnen geven en zelf ook een goal kunnen maken.’


Facebook Comments