Home Nieuws Het is na enkele weken Eredivisie meer dan duidelijk: PSV heeft een...

Het is na enkele weken Eredivisie meer dan duidelijk: PSV heeft een concurrent minder

3284
0

Het is na een aantal speelronden in de Eredivisie inmiddels wel duidelijk. PSV heeft een concurrent minder in de strijd om de landstitel.

PSV en Feyenoord gaan de dienst uitmaken in de Eredivisie dit jaar en de jaren na seizoen 2023-2024 misschien ook wel. De nummer drie van de Eredivisie van vorig seizoen gaat dit seizoen geen enkele rol van betekenis spelen. Dat verwacht inmiddels half voetbalminnend Nederland. Ook de gebroeders van de Kerkhof en Aad de Mos kijken met stijgende verbazing naar dat wat zich in Amsterdam afspeelt.

In titelverdediger Feyenoord zien de broers van de Keekhof wel een heuse concurrent, maar voor Ajax geldt dat zeker niet. “Ik heb Ajax nog nooit zo slecht zien spelen”, zegt René. “Ik was er in Sittard bij. Het was niet best, maar Ajax komt er straks toch wel weer aan. Er waren wel fases dat Ajax best sterk was”, aldus Willy.

René begrijpt er niets van en zegt: “Ik heb echt geen idee over welke fases jij het dan hebt. Die waren er bij mij dan zeker uitgeknipt. Ik heb Ajax nog nooit zo slecht gezien, dit was echt Ajax onwaardig.” Beide broers verwachten dan ook dat Ajax buiten de top drie gaat spelen.

De transfers van Noa Lang, Hirving Lozano, Jerdy Schouten, Malik Tillman, Hirving Lozano, Sergiño Dest en Armel Bella-Kotchap kunnen wel op goedkeuring van zowel Aad de Mos als de broers van de Kerkhof rekenen. “Ze hebben alles ingevuld naar de wensen, de speelwijze en de visie van de trainer”, doelt De Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad op Peter Bosz. “Dat is goed inkopen. Zo hoor je dat te doen.”

“Hoe gaan we spelen? En daar de spelers voor halen”, vervolgt De Mos. “Dat is heel wat anders dan het vreemdelingenlegioen dat door Ajax bij elkaar gekocht is. Het gaat honderd procent een strijd worden tussen PSV en Feyenoord. Op basis van het voetbal en de coaches. Ajax moet op zijn tellen passen dat ze niet helemaal buiten de boot vallen”, aldus Aad de Mos, die net als de broers van de Kerkhof denkt dat PSV en Feyenoord de dienst gaan uitmaken.


Vorig artikelDe bijzondere dagen van Hirving Lozano | Van Napels naar Eindhoven, Mexico is blij met terugkeer naar PSV
Volgend artikelPOLL | De kansen voor PSV in poule B van de Champions League

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in