Home Nieuws Het is inmiddels wel duidelijk wat de balende Jarrad Branthwaite écht wil

Het is inmiddels wel duidelijk wat de balende Jarrad Branthwaite écht wil

17658
0

In de belevingswereld én droomwereld van Jarrad Branthwaite speelt hij in seizoen 2023-2024 onder trainer Ruud van Nistelrooij in de basisopstelling van PSV.

Dat is helaas verleden tijd maar feit is dat de jonge Britse verdediger eigenlijk zijn zinnen gezet heeft op een langer verblijf in Eindhoven. Jarrad Branthwaite maakte nadat hij tot basisspeler verworden was een prima indruk maar de vraag is gerechtvaardigd of de Engelse verdediger het in zich heeft een topspeler te worden. Werkgever Everton haalt de lange Branthwaite in ieder geval terug naar Engeland, om de voorbereiding te kunnen starten bij de club die degradatie vorige maand nauwelijks wist te ontlopen.

Het is inmiddels wel duidelijk wat de balende Jarrad Branthwaite écht wil. Terug naar Liverpool, de stad van Everton is prima maar diep in zijn hart staat PSV wat hem betreft op nummer één om volgend seizoen voor te spelen.

“Ik heb hele goede ervaringen met Ruud. Het is een fijne trainer die zijn visie duidelijk uitgelegd krijgt aan zijn team waarbij het voor iedereen duidelijk is wat er van hem verwacht wordt. Dus dat is heel positief”, zegt Branthwaite, die bij Everton ook met Carlo Ancelotti mocht werken. “Een absolute grootheid. Die man leeft en ademt voor voetbal. Hij had ook zo verschrikkelijk veel ervaring, hij liep natuurlijk al wat jaartjes mee.”

Branthwaite is onder de indruk zowel Van Nistelrooij als Ancelotti. “Die twee namen komen bij mij het eerste in me op als ik aan mijn beste coach tot nu toe denk”, benadrukt hij.

De twintigjarige mandekker gaat nogmaals in op zijn toekomst. Het is lastig, erkent hij. “Dat is altijd lastig te zeggen als profvoetballer. Ik sta nu eenmaal onder contract bij Everton, dus het is hun goed recht mij niet te willen verkopen natuurlijk. Ik sta er absoluut voor open om bij PSV te blijven, maar dan moeten de clubs er wel uitkomen samen.”

Het Britse Football Insider schreef al dat Branthwaite komend seizoen nodig is bij Everton want er dient nieuw elan te worden aangetrokken bij de club die zich van degradatiestrijd naar degradatiestrijd weet voort te bewegen. Britse media gaan er dan ook vanuit dat Jarrad Branthwaite zich bij Everton dient te melden deze zomer. Hoewel een hernieuwde toekomst bij PSV niet wordt uitgesloten.


Vorig artikelDe financiële details rond de naderende maar gecompliceerde transfer van Pepi, 11 miljoen euro vast
Volgend artikelRicardo Pepi wil alleen naar PSV, Augsburg gaat mee in wens Pepi

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in