Home Nieuws ‘Het is financieel allemaal rond bij PSV’

‘Het is financieel allemaal rond bij PSV’

21
0

In gesprek met de Telegraaf legt Toon Gerbrands uit dat PSV de zaken financieel uitstekend voor elkaar heeft. De club is niet langer afhankelijk van de inkomsten uit het miljoenenbal van de Uefa Champions League.

PSV ziet de markt veranderen, stelt de directie van PSV vast en heeft daarop ingespeeld door in de begroting niet meer afhankelijk te zijn van het bereiken van Champions League-voetbal. Ook als het miljoenentoernooi de komende jaren niet bereikt wordt, komt het op financieel vlak wel goed met PSV, zegt Toon Gerbrands.


In gesprek met Telesport beaamt Gerbrands dat PSV met een ‘beperkte markt’ te maken heeft. “Maar de behouden koers is een bewuste keuze. PSV heeft lange tijd terug begroot op het halen van de Champions League. Dat doen we niet meer. Zelfs als wij de komende drie jaar geen Champions League meer zouden spelen en alleen in de Europa League uitkomen, is het financieel allemaal rond in Eindhoven. We hebben alles laten doorrekenen en ook de rvc weet dit”, legt Gerbrands uit.

Een club uit de top-drie van Nederland draait gemiddeld een begroting van 70 miljoen euro. “Haal je de Champions League, dan wordt het plus 20 miljoen, dus zit je op 90 miljoen. Kom je een ronde verder, dan wordt het 95 miljoen euro. Verder kom je financieel niet. We hebben in Nederland een te klein achterland. Zelfs als wij de tv-gelden van de Eredivisie zouden verdubbelen, knipperen ze in het buitenland nog niet met de ogen. Zeven of veertien miljoen euro betekent niets. Niet meer uitgeven dan je binnenkrijgt en dat is gelimiteerd, omdat landskampioen worden maar 20 miljoen scheelt.”

 


Facebook Comments