Home Nieuws Het ideale scenario voor PSV en de weer fit gerakende Marco van...

Het ideale scenario voor PSV en de weer fit gerakende Marco van Ginkel

343
0

Marco van Ginkel en PSV zijn al jaren aan elkaar verbonden maar afgelopen anderhalf seizoen zat een hernieuwde samenwerking er niet in vanwege een slepende blessure.

Voor van Ginkel is er nu wel licht aan het einde van de tunnel gekomen. De middenvelder heeft vrijdag namelijk een belangrijke stap gezet op weg naar een rentree en meldde zich op het trainingsveld van Chelsea.

‘Na meer dan een jaar sta ik weer op het veld. Voor de meeste spelers is het normaal om buiten te trainen, maar ik had enkele keren een terugslag in mijn revalidatie’, schrijft Van Ginkel op zijn Instagram account. ‘Dat was heel frustrerend. Ik werk elke dag keihard. Ik ben er nog niet, maar ik kom steeds dichterbij.’

De achtvoudige international werkte zijn laatste officiële optreden op 6 mei 2018 af, enkele weken nadat hij als aanvoerder de schaal omhoog kon houden nadat Ajax met 3-0 naar huis gespeeld was.

In de zomer die daarop volgde werd hij geopereerd aan de voorste kruisband van zijn rechterknie, waarna hij in de maanden daarna vertraging opliep in zijn herstel.

Het contract van Van Ginkel met Chelsea loopt in 2020 af. Het is nog niet bekend of het contract verlengd gaat worden. Het ideale scenario voor PSV komt wellicht in de winterstop dichterbij als PSV van Ginkel zou overnemen van Chelsea en verder zou laten revalideren op de Herdgang, om zo volledig fit als contractspeler van PSV aan seizoen 2020-2021 te kunnen beginnen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here