Home Nieuws Het grootste compliment voor Peter Bosz komt van De Telegraaf

Het grootste compliment voor Peter Bosz komt van De Telegraaf

4248
0

PSV won onverwacht of niet, met enige overmacht van Feyenoord en dat blijkt daags na de vrijdagavond wedstrijd in de Kuip voer voor de media te zijn.

Met name de manier waarop PSV Feyenoord haar wil oplegde blijkt voer voor gespreksstof te zijn. De ploeg van Bosz zette vanaf minuut één druk op het Feyenoord van Arne Slot en speelde voornamelijk op de helft van de thuisclub. Na een kwartier zakte PSV iets in en kreeg Feyenoord iets meer grip op het duel maar lang kon de thuisclub dat niet volhouden.

PSV had het de gehele wedstrijd het betere van het spel en kwam via Teze bijna op voorsprong, ware het niet dat Justin Bijlow met zijn voet redding kon brengen. Feyenoord dacht vervolgens op voorsprong te komen via Igor Paixão, echter stond de Braziliaan randje buitenspel. Aan de overzijde ging er ook een streep door een treffer van Babadi wegens buitenspel.

Het was Lang die in de slotfase uitgroeide tot man van de wedstrijd door een flitsende aanval af te ronden. Olivier Boscagli vond invaller Ismail Saibari, die in één keer voorgaf op Lang. Voor de flamboyante aanvaller was het vervolgens een koud kunstje om af te ronden. De zege én dus de winst van de Johan Cruijff Schaal kwam in de slotfase voor PSV niet meer in gevaar.

Direct na afloop kwam er in de media een bepaalde dynamiek op gang die zowel complimenten voor Peter Bosz en PSV teweeg bracht, als dat er verbazing over de razendsnelle transitie onder Bosz waar te nemen viel. Het geheel zorgt ook twee dagen na de overwinning in de Kuip nog voor analyses, commentaren en kritieken. Postieve kritieken welteverstaan want het regent complimenten voor de ploeg van Peter Bosz én voor de trainer zelf.

Het mooiste compliment voor de winnende trainer, die inderdaad binnen een maand een transitie teweeg wist te brengen door met vrijwel dezelfde spelers een ander speltype te spelen, is dit weekend afkomstig van De Telegraaf. De krant constateerde dat Feyenoord in eigen huis flink verrast werd door PSV.

‘De aanhang van Feyenoord zag in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV een spelbeeld dat het jaren niet meer had gezien in de eigen Kuip. De landskampioen werd zélf teruggedrongen door een ploeg die een enorme intensiteit hanteerde’, schrijft De Telegraaf over dat wat PSV de kijkers en de fans wist voor te schotelen.


Vorig artikelNaar excuses zoekende maar complimenteuze Arne Slot wijst naar beste speler van het veld
Volgend artikelDenzel Dumfries steunt PSV in de Kuip en geniet van overwinning op Rotterdamse bodem

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in