Home Nieuws Het gaat toch nog over de landstitel: ‘Met Madueke en Mauro Júnior...

Het gaat toch nog over de landstitel: ‘Met Madueke en Mauro Júnior gaat PSV een enorme kwaliteitsimpuls krijgen’

4136
0

PSV verloor zaterdagavond op een ontluisterende manier van Cambuur Leeuwarden. Na afloop daalde er bakken kritiek neer op de mannen van Ruud van Nistelrooij.

Toch ging het na de ontluisterende nederlaag in Friesland ook nog over het perspectief op de landstitel. Arnold Brugging concludeerde zelfs dat PSV niet hoeft te treuren omdat er na of rond de winterstop een flinke kwaliteitsimpuls om de hoek komt kijken. De ESPN analist ziet nog altijd mogelijkheden om landskampioen te worden.

Kenneth Perez, Mario Been en Arnold Bruggink waren allen niet te spreken over het vertoonde spel maar wezen ook naar verzachtende omstandigheden. Bruggink wijst op de blessureperikelen in Eindhoven. De analist heeft een punt want met het ontbreken van Madueke, Mauro Júnior en Luuk de Jong mist PSV inderdaad een stukje kwaliteit.

“Iedereen heeft het over Luuk de Jong, maar als Noni Madueke fit blijft, gaat PSV er wel honderd procent voor. Ik denk dat PSV tot aan het WK in de buurt moet blijven. Dan gaan ze wel een enorme kwaliteitsimpuls krijgen. Als Mauro Júnior terugkeert, gaat hij het elftal ook enorm versterken.”

Ook Perez ziet één excuus voor PSV. Volgens de Deen beging Mitchel Paulissen een overtreding op Jarrad Branthwaite voorafgaand aan de 1-0. “Je ziet wel dat hij hem met gestrekt been raakt, nadat de bal gespeeld is door Branthwaite. Ik vond dit veel meer een overtreding dan bijvoorbeeld bij PSV – Feyenoord, voor de 2-1. Hij wordt echt geraakt. Dan lijkt het mij een overtreding. Los daarvan klopte er weinig bij PSV”, is Perez kritisch.

De heren analisten vonden dat PSV zichzelf tekort deed. Analist Hedwiges Maduro kijkt kritisch naar doelman Walter Benítez. “Die zag er ook niet best uit. Bij die eerste goal werd hij verrast.” Volgens Mario Been was het ‘geen enkel moment te zien’ dat de nummer één tegen de nummer zeventien speelde. “PSV kwam nooit in de duels, alles was halfslachtig. Dan kun je ook van de nummer zeventien verliezen.” Perez reageerde daar weer op: “De overwinning op Feyenoord kwam op een heel goed moment, maar nu komen toch de twijfels: hoe goed is PSV?”, sluit Perez af.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here