Home Nieuws Het gaat gewoon door voor ‘nieuwe aanvoerder’ Guardado bij Betis, wacht Luuk...

Het gaat gewoon door voor ‘nieuwe aanvoerder’ Guardado bij Betis, wacht Luuk de Jong dezelfde rol bij PSV?

2487
0

Real Betis uit Sevilla zag deze zomer haar vedette en tegelijkertijd clubicoon afzwaaien.

De afscheidswedstrijd die de afscheid nemende Joaquín Sánchez ten deel viel werd ook bezocht door de toen net opgestapte Ruud van Nistelrooij. Althans, Ruud van Nistelrooij werd feitelijk uitgenodigd voor de afscheidswedstrijd van het clubicoon van Betis Sevilla.

Ook bij Betis gaat alles gewoon verder en dus benoemde de coach van Betis, Manuel Pellegrini, Andrés Guardado tot nieuwe aanvoerder. De voormalig PSV publiekslieveling neemt de band dus over van Joaquín Sánchez. Dat mag best opmerking worden genoemd want Guardado is al tijden niet meer zeker van een basisplaats. De Mexicaan is vaak bankzitten en invaller maar geldt nog altijd als topfit.

De inmiddels 36-jarige Mexicaan is trots en verweerd het clubicoon op te volgen als aanvoerder. ‘Het is een enorme eer om iemand als Joaquín op te volgen. We weten wat hij betekent voor Betis’, aldus Andres Guardado tegenover Marca​​​​​​​.

Nieuw is het voor de Mexicaan natuurlijk niet. Guardado was vorig seizoen al één van de reserve-aanvoerders bij Betis, waar hij in zijn Eindhovense jaren ook de rol van aanvoerder met verve wist in te vullen. ‘Dit was wat ik wilde. Ik ben blij met het vertrouwen, vooral dat van de coach. Het was niet moeilijk om tot een akkoord te komen en nog een jaar door te gaan’, zegt Guardado.

Het maakt ons meteen nieuwsgierig naar de rol van Luuk de Jong in het volgende seizoen. Peter Bosz kondigde deze week al aan dat Luuk de Jong ‘gewoon’ zijn aanvoerder van dienst blijft. Dat betekent dat er niets gaat veranderen aan de rol van aanvoerder Luuk de Jong. Of moet de spits het straks toch gaan doen met minder speelminuten door de komst van Ricardo Pepi, die wellicht nog niet meteen klaar is voor een serie basisplaatsen.

Maar wat als de nieuwe spits het wel dusdanig goed gaat doen dat ook Peter Bosz niet meer om hem heen kan? We voorzien nog niet meteen dat PSV met twee spitsen gaat spelen onder Bosz en een rol aan de linkerkant voor de Amerikaanse spits ligt ook niet meteen voor de hand.


Vorig artikelParis Saint-Germain ontslaat trainer en meldt zich meteen voor Xavi Simons
Volgend artikelOver Luuk de Jong en zijn aanvoerdersband: ‘De spits van een degradant kan niet meteen in het elftal komen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in