Home Nieuws Het fysieke aspect: Indirecte sneer van Nistelrooij aan het adres van Roger...

Het fysieke aspect: Indirecte sneer van Nistelrooij aan het adres van Roger Schmidt

53666
0

Het tijdperk Roger Schmidt bij PSV lijkt al maanden achter ons te liggen maar feitelijk is de Duitse coach pas goed twee maanden terug vertrokken bij PSV.

Met de bekerwinst en een gewonnen Johan Cruijff schaal is de Duitser zelf van mening dat er goed gepresteerd is. Echter verschillen de meningen daarover wel. Niet alleen onder de fans maar ook bij de verschillende media zijn ook andere geluiden te horen. Hoe dan ook, Roger Schmidt heeft zeker iets nagelaten bij PSV in de vorm van twee prijzen.

Wat Roger Schmidt ook heeft nagelaten en dat is minder flauw bedoeld dan het wellicht overkomt, zijn vele blessuregevallen, waarvan er enkele nog steeds niet genezen zijn. Denk aan de blessures van Mauro Junior en Ramalho maar ook andere spelers kregen te kampen met langdurige en soms kortstondige blessures. Noni Madueke is in ieder geval topfit bevonden en lijkt de maar liefst vijf spierblessures van vorig seizoen achter zich te hebben gelaten.

Voetbal International zag PSV afgelopen week aan het werk en concludeerde voorzichtig dat het wel goed zat tussen trainers en spelers. Veel is weer zoals het was voor het tijdperk Roger Schmidt, die nu eenmaal veel te zeggen en bepalen had gedurende zijn tweejarig verblijf in Eindhoven. De Luc van Agt-methode wordt weer aangehouden, schreef het weekblad over het fysieke aspect. Schmidt maakte nauwelijks gebruik van de ervaren van Agt, weet VI ook te melden. Schmidt deed het op zijn manier en zag tegelijkertijd dat PSV te kampen kreeg met een record aantal van 60 blessures.

Alles is geëvalueerd en dus keerde ook Rob Ouderland weer terug als ervaren fysiotherapeut. Van Nistelrooij is tevreden en sprak zich ook uit over de weer fitte Madueke. Indirect zal Ruud van Nistelrooij het niet zo bedoeld hebben maar de uitspraak over Noni Madueke, is ergens een wellicht onbedoelde sneer naar de vorige trainer Roger Schmidt.

Laten we het anders een lichtelijke scherpe sneer noemen. Na vijf keer de hamstring te hebben gescheurd in een tijdsbestek van ruim een jaar, zei de nieuwe trainer toch vol vertrouwen over de nabije toekomst te zijn. ‘Als we zo trainen en werken zoals we altijd hebben gedaan bij PSV, verwacht ik bij Noni Madueke geen enkel probleem’, aldus Ruud van Nistelrooij.


Vorig artikelPSV maakt serieus werk van Everton verdediger, ook Britse media rekenen op transfer naar PSV
Volgend artikelDankbare Yvon Mvogo tekent in Frankrijk en neemt met mooie woorden afscheid van PSV en de fans

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in