Home Nieuws Het Eredivisie-seizoen: wordt dit het jaar van PSV?

Het Eredivisie-seizoen: wordt dit het jaar van PSV?

379
0

Het Eredivisie-seizoen: wordt dit het jaar van PSV?

Na 4 speelrondes staat PSV bovenaan in de Eredivisie. Dat doen ze met klinkende cijfers. Het team heeft alleen nog maar gewonnen, scoorde zelf 13 keer en kreeg nog maar 1 treffer tegen. Voor het seizoen begon waren de verwachtingen al hoog gespannen. Onder andere doordat Peter Bosz als nieuw hoofdcoach is aangesteld. Hij eist veel van zijn spelers en streeft altijd naar attractief en aanvallend voetbal. Tot nu toe vallen de resultaten zeker niet tegen. Gaat dit het seizoen worden waarin PSV voor het eerst sinds 2018 weer de landstitel pakt?

Nieuwe spelers om oude sterren te vervangen

De transferzomer begon bij PSV voornamelijk met veel vraagtekens. Er was nog geen nieuwe hoofdcoach en er speelde een transfer saga rondom sterspeler en topscoorder Xavi Simons. Hij besloot uiteindelijk om PSV te verlaten. Wellicht net zo impactvol was het vertrek van Ibrahim Sangaré. PSV besloot om de inkomsten direct weer in de selectie te steken. Zo kwamen onder anderen Noa Lang, Ricardo Pepi, Jerdy Schouten en verloren zoon Chucky Lozano naar PSV. Zij hadden weinig tijd nodig om te aarden. PSV schoot uit de startblokken en staat daarom niet verrassend helemaal bovenaan.

Een droomstart met sprankelend voetbal

Peter Bosz heeft niet lang nodig gehad om zijn stempel op het team te drukken. PSV zet hoog druk, valt met veel mensen aan en speelt bij vlagen oogstrelend voetbal. Het team begon uitstekend aan het seizoen en scoort aan de lopende band. FC Utrecht, Vitesse, RKC Waalwijk en NEC werden probleemloos aan de kant geschoven. De echte tests moeten nog komen, maar het ziet er goed uit. In de Champions League wacht Arsenal. Momenteel zal dat waarschijnlijk nog een niveau te hoog zijn. Pas op 29 oktober speelt PSV de eerste topper in de Eredivisie. In eigen huis ontvangt het Ajax, een maand later spelen de Brabanders uit tegen achtereenvolgens FC Twente en Feyenoord. Dit weekend speelt PSV uit tegen Almere City. Benieuwd wat de experts verwachten? Bekijk de Eredivisie voorspellingen van dit weekend.

De staat van de concurrentie

PSV zit in een eeuwige strijd verwikkeld met Ajax en Feyenoord. Laatstgenoemde werd vorig jaar kampioen en maakt ook dit seizoen een goede indruk. Ajax zit daarentegen in een diep dal. Dat hebben ze voornamelijk zelf gegraven en momenteel is het lastig om de weg naar boven te zien. Verder is AZ altijd een uitdager. De club draait continu mee met de klassieke top 3 en doet dat met een veel kleiner budget. Maar tegen een ontketend en goed draaiend PSV zal AZ het erg lastig krijgen. Het heeft er alle schijn van dat de strijd om het kampioenschap vooral gaat tussen PSV en Feyenoord. Zij zitten allebei in de Champions League dus gaan een lang en zwaar seizoen tegemoet.

PSV gaat elke wedstrijd voor de winst

Peter Bosz heeft maar één tactiek, en dat is vol op de aanval spelen. Dat werkt tegen kleinere clubs. Maar in deze risicovolle spelopvatting schuilt ook een risico voor PSV. Met name in wedstrijden tegen grotere tegenstanders. In de Eredivisie speelt de club uit Eindhoven voornamelijk tegen minder goede clubs. Mede daarom kan dit zomaar het seizoen van PSV worden.


Vorig artikelTeleurstelling rond het Emirates Stadium | Ook sommige Arsenal-fans kwamen ‘bedrogen’ uit
Volgend artikelVerwachte opstelling in Almere: Basisplaatsen voor Ramalho en Lozano, Noa Lang niet in de basis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in