Home Nieuws Het eerste telefoontje van PSV naar verbaasde Branthwaite kwam van…Marcel Brands

Het eerste telefoontje van PSV naar verbaasde Branthwaite kwam van…Marcel Brands

4143
0

Jarrad Branthwaite is sinds afgelopen weekend PSV speler en die transfer zagen we niet direct aankomen. Voor veel PSV fans is de Engelse verdediger een onbekende speler.

Inmiddels blijkt dat de verdediger zeker kwaliteiten heeft die PSV op korte termijn verder kunnen helpen in de jacht op successen. Het zorgt er in ieder geval voor dat de ploeg van Ruud van Nistelrooij niet meer onderbezet is in de defensie. De nog jonge Engelse verdediger zag de interesse van PSV overigens niet zien aankomen. Eerder speelde hij nog op en veel lager niveau in de Engelse tweede divisie.

‘Ik was een beetje verrast. Ik had een nieuwe verhuurperiode in het Championship in gedachten, maar toen PSV kwam, was het duidelijk. Een nieuw leven voor mij, voor het eerst in het buitenland’, zegt hij tegenover PSV TV.

Opvallend genoeg vertelde Branthwaite in gesprek met PSV TV dat het eerste contact met de club van Marcel Brands kwam. Brands is als voormalig technisch directeur van Everton, de werkgever van Branthwaite, bekend met veel spelers van Everton. Dus niet technisch directeur John de Jong maar algemeen directeur Marcel Brands legde het eerste contact met Branthwaite.

‘Ik heb natuurlijk met Marcel gesproken over de club, de geschiedenis en de plannen voor de toekomst. Dit is de perfecte stap voor mij om me te ontwikkelen en het team te helpen. Het voelt fantastisch, dit is natuurlijk een enorm grote club, die Europees voetbal speelt. Ik ben heel blij om hier te zijn’, aldus Branthwaite.

‘Het zijn bizarre jaren geweest. Drie jaar geleden speelde ik nog voor Carlisle United. Toen ging ik naar Everton, maar als je me drie jaar geleden had verteld dat ik nu bij PSV zou spelen, had ik je niet geloofd. Het is nogal een rollercoaster geweest, om eerlijk te zijn, maar ik heb er heel veel zin in’, vertelt Branthwaite.

Wat kunnen we verwachten van de nieuwe verdediger? ‘Ik ben een voetballende centrale verdediger. Ik ben linksbenig, lang en snel. Eigenlijk een redelijke allrounde centrumverdediger. Hopelijk kan ik dat aan jullie laten zien. Ik zie mezelf ook wel als een leider. Ik ben rustig aan de bal en voetbal graag van achteruit. Dat past denk ik perfect bij deze ploeg.’


Vorig artikelRoger Schmidt maakt indruk op Portugese media en verpulvert tegenstander na tegenstander
Volgend artikelPSV treft AS Monaco in voorronde Champions League, eerste wedstrijd in Monaco

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in