Home Nieuws Eerste jaar Van Nistelrooij beter dan eerste jaar Cocu: Earnie Stewart moet...

Eerste jaar Van Nistelrooij beter dan eerste jaar Cocu: Earnie Stewart moet Van Nistelrooij helpen

1659
0

PSV is duidelijk op weg naar de tweede plaats in de Eredivisie en dat doet de gemiddelde PSV fan goed. Het seizoen lijkt immers toch nog acceptabel te eindigen voor PSV.

Daar zag het bepaald niet naar uit enkele maanden geleden toen PSV op een druiligere doordeweekse avond op bezoek ging bij FC Emmen. Groeibriljant Johan Bakayoko kreeg het voor elkaar de opgelegde kansen te missen en Mauro Junior besloot een niet bedoelde doodschop uit te delen. De gevolgen waren toen even niet te overzien want PSV verkeerde in een heuse crisis, nadat er enkele weken daarvoor als gelijk gespeeld was tegen Sparta en Fortuna Sittard. Echter wisten PSV en Ruud van Nistelrooij de rug te rechten en dat resulteerde weer in een gewonnen bekerfinale en uitzicht op de tweede plaats.

Kortom, het eerste jaar van Ruud van Nistelrooij gaat beter aflopen dan enkele maanden geleden verwacht. Het eerste jaar van Ruud van Nistelrooij gaat ook beter aflopen dan het eerste jaar van de toen beginnende trainer Cocu. PSV werd onder Cocu vierde na een zeer moeizaam eerste deel van het seizoen 2013-2014, het jaar van het honderdjarige bestaan van de club. Het seizoen erop werd een jong PSV elftal kampioen van Nederland, om dat een jaar later nogmaals te herhalen. Kortom, Marcel Brands en Earnie Stewart nemen waar dat er ontwikkeling in het PSV van Ruud van Nistelrooij zit.

Op dit moment lijkt de tweede plek PSV in de Eredivisie haast niet meer te kunnen ontgaan. PSV staat op vijf punten van Ajax, het doelsaldo is inmiddels ingehaald en dus heeft PSV aan twee overwinningen in eigen huis genoeg om zich te verzekeren van de voorrondes van de Champions League.

Dus kunnen we alsnog spreken van een goede prestatie van trainer Ruud van Nistelrooij, zo denkt Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. De PSV-watcher van de regionale krant denkt dat PSV te laat de stabiliteit heeft gevonden, maar de schade wel knap heeft weten te beperken. Hierdoor eindigt het seizoen voor PSV toch niet als een verloren jaar. De KNVB Beker is gewonnen en opnieuw heeft de club Champions League binnen handbereik.

Van Nistelrooij heeft zichtbaar perspectief kunnen creëren voor komende zomer met de resultaten van de voorbije weken, maar er is hulp nodig, klinkt het. “Daarbij moet de nieuwe directeur voetbalzaken Earnest Stewart hem de helpende hand gaan bieden, via het aantrekken van een aantal nieuwelingen”, aldus Rik Elfrink.


Vorig artikelLofzang gaat door: ‘PSV én Oranje hebben Veerman nodig, ik had hem meegenomen naar Qatar’
Volgend artikelVIDEO | Donyell Malen scoort opnieuw voor Dortmund in galavoorstelling tegen Wolfsburg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in