Home Nieuws Het eerdere conflict tussen Bosz en El Ghazi | Basisplaats voor ‘perfecte...

Het eerdere conflict tussen Bosz en El Ghazi | Basisplaats voor ‘perfecte Bosz’ speler Guus Til

5956
0

Er gaat veel zo niet heel veel veranderen deze zomer bij PSV. De komst van Peter Bosz zal de boel flink gaan opschudden, terwijl PSV er wel meteen moet staan en dient te presteren.

Vooralsnog zijn er nog geen spectaculaire aankopen binnenboord gehaald maar de verwachting is dat PSV snel de eerste aanwinst zal gaan presenteren. De namen zijn inmiddels bekend. Ricardo Pepi en de Leeds United aanvaller Summerville staan op de nominatie naar PSV te verhuizen, alsmede Stijn Spierings. De komst van Peter Bosz naar PSV is in ieder geval voer voor analisten, die er inmiddels volop speculeren over inkomende en uitgaande transfers.

Zo denkt Marciano Vink namens ESPN dat de komst van Peter Bosz voor bepaalde spelers erg goed kan uitpakken en voor anderen juist weer minder. Vink wijst daarbij naar Anwar El Ghazi en Guus Til.
In gesprek met ESPN denkt Vink dat Guus Til een vaste basisspeler kan gaan worden onder Bosz. Vink licht zijn analyse toe.

“Aan de rechterkant moet je met Johan Bakayoko misschien ook nog wel een concurrent halen.” Anwar El Ghazi kreeg namelijk weinig speeltijd in de eerste periode dat hij met Bosz samenwerkte. Er ontstond in die tijd een klein conflict tussen de trainer en El Ghazi. Bosz schroomt niet de discussie en confrontatie aan te gaan als hij dat nodig acht.

Marciano Vink denkt dat er juist voor Guus Til een basisplaats in het verschiet ligt, Til zou volgens hem perfect passen in het voetbal van Peter Bosz. “Hij kan als nummer tien veel lopen, druk zetten en in de zestienmeter van de tegenpartij komen. Dat heeft hij allemaal in zich. Daardoor scoorde hij ook veel en hoefde hij geen oplossingen te bedenken in kleine, moeilijke ruimtes.”

Til zou een middenveld moeten vormen met Ibrahim Sangaré en Stijn Spierings, denkt Marciano Vink. De verwachting is dat PSV en Stijn Spierings snel een contract zullen overeenkomen zodat de middenvelder gepresenteerd kan worden. De insteek van PSV is om de middenvelder van Toulouse snel transfervrij over te nemen na het eerste reeds gevoerde gesprek.


Vorig artikelNieuwe Europese topclub in de markt voor twijfelende Xavi Simons
Volgend artikelAad de Mos voert de druk voor Peter Bosz alvast op: ‘Als je de CL niet haalt dan is het seizoen over’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in