Home Columns Het duurde even maar daar is dan toch Nico Dijkshoorn, columnist VI...

Het duurde even maar daar is dan toch Nico Dijkshoorn, columnist VI provoceert erop los in ‘schandalige’ column

10561
0

Is Nico Dijkshoorn een journalist of provocateur? Schrijft Dijkshoorn om zijn mening te kunnen ventileren of alleen maar om te provoceren en dus te scoren?

Meent Nico Dijkshoorn eigenlijk wat hij schrijft en heeft Nico Dijkshoorn eigenlijk wel enig inlevingsvermogen? Zomaar maar wat vragen na een vervelende column over Noa Lang, die afgelopen week niets maar dan ook helemaal niets verkeerds heeft gedaan.

Precies een week na de huldiging en alle festiviteiten komt Nico Dijkshoorn nog een keer met zijn column aanzetten. Als een kind zo blij klom Dijkshoorn afgelopen dagen even in de pen om zijn mening over Noa Lang eens even de wereld in te slingeren. Als een kudde blije lammetjes die de vrije weide inhuppelen dacht Nico Dijkshoorn zijn visie op de festiviteiten van de selectie van Peter Bosz nog eens te geven. Dijkshoorn richt met name de pijlen op Noa Lang, een 24-jarige topvoetballer met enorm veel potentie, die maanden achtereen geblesseerd diende toe te kijken hoe zijn collega’s week in week uit de gehele Eredivisie aan flarden wisten te spelen.

De aanvaller zag ook hoe zijn teamgenoten het af wisten te leggen tegen Borussia Dortmund, waar hij wellicht het verschil had kunnen maken. Daar heeft de van origine Rotterdamse buitenspeler immers de capaciteiten en kwaliteiten voor. Die speler trok een dag of 6 geleden even onbedoeld de aandacht naar zich toe. Via Instagram, dat had wellicht beter of anders gekund maar Noa Lang deelde slechts zijn gevoel en benadrukte dat hij niemand iets verwijt. En Noa Lang voelt zich ergens ook een soort van ‘schuldig’, over zijn geringe bijdrage aan de landstitel.

Zijn mededeling was enkel en alleen bedoeld om enige frustratie te uiten over zijn lange afwezigheid. Een beetje persoonlijkheid ziet en weet dat dit mede gericht was op het zichzelf verontschuldigen richting de fans van de club, die miljoenen euro’s geïnvesteerd heeft zijn komst te realiseren. Noa Lang is betrokken, eerzuchtig en pakte op het Stadhuisplein de microfoon om zich uit te spreken. Allereerst verontschuldigde de aanvaller zich richting de fans voor zijn afwezigheid. Dat is grote klasse te noemen en tevens karaktervol. Lang wilde zo de gehele PSV-gemeenschap laten weten dat het hem dwars zit zo lang te moeten toekijken.

Nico Dijkshoorn vindt daar natuurlijk iets van. Wel rijkelijk laat, zo een goede week na de titel. Hoe zou de afgelopen week van Nico Dijkshoorn er precies uit hebben gezien? We proberen ons er een voorstelling van te maken en we denken oprecht dat het een week vol appjes en mailtjes moet zijn geweest. Mailtjes en appjes richting de redacteuren van Voetbal International. Een mailtje naar Pieter Zwart wellicht, overigens nog niet half zo oud als beroepsprovocateur Nico Dijkshoorn, een opvolgend appje naar de redactie misschien? .

Of wellicht ging het als volgt? ‘Hallo. Hier Nico. Vanuit Utrecht. Ik wacht op antwoord. Wanneer mag ik mijn column schrijven over Noa Lang? Ahh, toe nou..Wanneer komt mijn column over Noa Lang op het bordes van het Stadhuisplein in Eindhoven nu eens online op Voetbal International? Het is al een week geleden dat PSV kampioen werd. Ik kom erg ongeloofwaardig over als mijn column over Noa Lang pas een week na het kampioensfeest gepubliceerd wordt. Ahhh toe nou, plaats het zo snel mogelijk, ok redactieleden van Voetbal International?! Of moet ik Pieter Zwart zelf bellen of mailen? Ik heb zijn nummer niet, anders zou ik Pieter wel appen. Want ik wil dat mijn column over Noa Lang online komt. Ahhhh, toeeee nou! Ik ben Nico Dijkshoorn, de grote Nico. Vergeet mij nou niet, Big Nico, de beste columnist van Nederland…. Ik vind dit niet leuk hoor, redactieleden van Voetbal International. Ik voel me niet meer zo groot nu. Jullie nemen mij niet meer serieus. En waarom nemen jullie mij niet meer zo serieus? Worden mijn columns dan echt steeds slechter, vinden jullie dat ook? Zeg eens eerlijk?!

Dijkshoorn fileerde Noa Lang tot op het bot in zijn column, getuige onderstaande. Waarom eigenlijk?

‘Uiteraard trapte beroepsprovocateur en God-in-eigen-voetbalschoenen Noa Lang het circus af. Noa’s aanwezigheid tijdens de viering zag er zo vreselijk armzalig uit. Het leek een beetje op de verjaardag van je broertje. Hij staat met slingers om zijn nek voor een berg cadeaus, er is taart met de naam van je broer erop, hij mag de kaarsjes uitblazen en daarna geeft iemand jou een oud stripalbum cadeau ‘omdat je eigenlijk zelf ook wel een beetje jarig bent’. Dat moeten vernederende momenten zijn geweest voor Noa. Een feest mee moeten vieren, horen hoe ze de hele busrit de naam van een Volendammer scanderen en merken dat de andere spelers medelijden met je krijgen. Je hoopt niet dat Luuk de Jong je arm gaat pakken en omhoog doet. Je bent, midden in die feestvreugde, het wormvormige aanhangsel. Vergelijk dat maar met de verjaardag van je oma. Ze is 100 geworden. Iedereen staat om haar heen en dan naar voren stappen en zeggen: ‘Allemaal leuk en aardig, maar oma was natuurlijk wel fout in de oorlog.’ Dat is wat Noa Lang deed. Met een vorkheftruck verbaal inrijden op een volksfeest. En het werkte. Het ging, midden in de feestroes, weer even twee dagen over Noa, die geen zuurstof nodig heeft om te ademen, maar aandacht’, aldus Nico Dijkshoorn in een ons inziens schandalige column.

Dijkshoorn maakte in zijn stukje, want het geheel mag het woord column eigenlijk niet dragen, ook nog even van de gelegenheid gebruik om Peter Bosz nogmaals te fileren en te beledigen. Het is wachten op een nieuwe column van Dijkshoorn, waarin hij iedereen die een clubhart heeft, fan of supporter is van een voetbalclub en graag naar zijn of haar favoriete club kijkt, fileert want dit soort vermaak past niet bij Nico Dijkshoorn. Dijkshoorn wenst eigenlijk graag te laten zien boven de partijen te willen staan. Een column als die van Nico Dijkshoorn niet kunnen waarderen heeft overigens niets van doen met het aanhangen van een voetbalclub maar slechts met het hebben van enig fatsoen én inlevingsvermogen.

Aldus, beste Nico Dijkshoorn. Alleraardigste en vaak prima columnist, je hebt deze keer een schandalige provocerende column geschreven. Jij kunt veel beter..Schrijf anders zo over mensen die zichzelf niet zijn én een heuse rol spelen. Die links dit zeggen en rechts zo beweren. Neem een Albert Verlinde of een Dusan Tadic…


Vorig artikelWeerwoord Sneijder | Te makkelijke kritiek Aad de Mos: ‘Ze praten in de bus meer over Ibiza dan over de wedstrijd’
Volgend artikelHirving Lozano erkent mindere vorm: ‘Ik kwam hier geblesseerd aan’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in