Home Nieuws ‘Het doet ons pijn’

‘Het doet ons pijn’

14
0

Toon Gerbrands was afgelopen dagen minder zakelijk dan gebruikelijk. De algemeen directeur lijkt aangedaan door de negativiteit rondom PSV en reageerde zeer uitgesproken. 

Gerbrands gebruikt het clubkanaal PSV.tv steeds om de buitenwacht een update te geven. De media afdeling vertaald het vervolgens in het Engels en het Spaans zodat alle Engelstalige en Spaans talige gebieden op de hoogte blijven van de gang van zaken, zowel informatief als strafrechtelijk. Hoewel de gebeurtenissen zeker niet goed te praten te zijn, afgekeurd dienen te worden en normen en waarden zeker overtreden zijn, blijft het tegelijkertijd opzienbarend om te zien dat een relatief klein groepje jonge PSV fans, het wereldnieuws zo kon domineren. Notabene in een tijdperk dat de wereld spreekwoordelijk in brand staat met aanslagen, problemen rond vluchtelingen en andere heftige gebeurtenissen.

In dat kader is het interessant om te vermelden dat de AS Roma én Arsenal fans deze week én vorige week enkel het Spaanse en Catalaanse nieuws haalden, nadat hooligans van beide clubs voor problemen zorgde rondom de wedstrijden FC Barcelona – Arsenal en  Real Madrid – AS Roma. In Barcelona werd een metrostation compleet gesloopt door een groep Arsenal fans en in Madrid zijn er eveneens misdragingen van AS Roma fans geweest. Het haalde bij lange na niet het wereldnieuws. Het was waarschijnlijk niet kwetsend of vernederend genoeg, omdat metrostations slopen nu eenmaal minder met een deel van de huidige wereldproblematiek te maken heeft dan dat het beledigen van bedelaars dat heeft. Een metrostation slopen houdt geen verband met bv de vluchtelingenproblematiek en muntjes gooien naar bedelaars komt dichter in de buurt. In dat kader is het ook opmerkelijk dat het walgelijke ‘plas’ incident van Lazio Roma fans in Praag, niet of nauwelijks in het nieuws is geweest en al helemaal geen Europese leiders of nationale regeringsfunctionarissen deed besluiten dit te veroordelen. Hebben we hier te maken met selectieve verontwaardiging?

Gerbrands reageerde namens PSV op de nieuwe feiten: “Deze kleine groep mensen heeft PSV als club veel schade berokkend. Dat doet ons pijn. Ook voor de 3800 supporters die ons gesteund hebben en zich volgens de Spaanse politie uitstekend hebben gedragen komt dit hard aan. Zij worden onterecht geassocieerd met dit verwerpelijke gedrag. PSV had een goed imago, dat heeft de afgelopen dagen een deuk opgelopen. We hopen te gaan bewijzen dat dit een eenmalig verschrikkelijk incident is geweest.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here