Home Nieuws Het boeit Van der Vaart niets, Frimpong of Dumfries: ‘Als Dumfries maar...

Het boeit Van der Vaart niets, Frimpong of Dumfries: ‘Als Dumfries maar speelt en Simons ook’

2919
0

De voorbereiding zit er weer op. Oranje reist af naar Wolfsburg en het toernooi staat op het punt van beginnen.

De weken van de waarheid zijn in aantocht voor bondscoach Ronald Koeman, want er worden prestaties van hem verwacht. Koeman beseft het als geen ander maar weet dat er ook enig fortuin nodig is om Europees Kampioen te kunnen worden. Oranje kampt op dit moment wel met de nodige blessures maar er is voldoende kwaliteit aanwezig om voor goud te gaan.

Wat dat betreft maakten Joey Veerman en Jerdy Schouten een zeer goede beurt maandagavond. Koeman bleek meer dan tevreden te zijn en gaf na afloop van het met 4-0 gewonnen oefenduel tegen IJsland aan te hebben genoten van de manier hoe Joey Veerman en Jerdy Schouten hun rol invulden tijdens de oefenwedstrijd.

Nu Frenkie de Jong af is gevallen en ook Teun Koopmeiners gisteren geblesseerd afhaakte in de warming-up, zijn de kansen op speeltijd voor het PSV-duo aanzienlijk toegenomen. Het was gisteren de tweede keer dat het duo samen in Oranje op het middenveld stonden. Eerder gebeurde dit al in de wedstrijd tegen Duitsland die met 2-1 verloren werd.

“Ik zag al een hoop vooruitgang. In het begin speelde Joey te dicht tegen Nathan Aké aan, maar dat was vandaag al veel beter. Maar het was natuurlijk ook wel een andere tegenstander. Ze zijn heel complementair aan elkaar”, vervolgde Koeman zijn lofzang op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. “Jerdy is wat meer de controlerende man. Joey heeft de passing, het inzicht, weet wanneer je diep moet spelen. Dat zijn grote en belangrijke kwaliteiten.”

Van der Vaart kijkt ondertussen van een afstandje tevreden toe want de Ziggo- en NOS-analist ziet dat Oranje Joey Veerman nodig heeft. Van der Vaart werd ook nog gevraagd naar Denzel Dumfries en zijn basisplaats gezien de concurrentie die er is ontstaan voor de voormalig PSV’er. Van der Vaart wuift iedere discussie over Dumfries weg en zegt tegelijkertijd dat Frimpong van hem gerust mag spelen, als Dumfries ook maar speelt en Xavi Simons ook. ‘Punt’, aldus Van der Vaart in onderstaande video.


Vorig artikelPSV concreet in onderhandeling met FC Utrecht, dat poot stijf houdt
Volgend artikelPSV richt pijlen op gewilde aanvaller van Benfica, die tevens ‘één van de beste spelers ter wereld’ werd genoemd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in