Home Nieuws Het afbreukrisico van Pablo Rosario

Het afbreukrisico van Pablo Rosario

79
0

Het PSV publiek is in principe een verwend publiek te noemen. De supporters worden door de club regelmatig op prijzen en titels getrakteerd.

Mocht het even tegenzitten zoals nu het geval is, heeft een deel van de fans daar duidelijk moeite mee. Het publiek in het Philips Stadion is geregeld zeer kritisch te noemen. Er worden ook geregeld en soms onbewust zondebokken gezocht.

Één daarvan is Pablo Rosario geworden. Ook de vaste volgers van het Eindhovens Dagblad schrijven dat de club er een ‘probleemgeval’ bij heeft gekregen, zoals de krant het omschrijft.

De krant ziet dat Pablo Rosario het moeilijk heeft. ‘Het verdict van het publiek in het Philips Stadion over zijn prestatie was even cynisch als duidelijk. De wissel van de ex-aanvoerder in de rust voor Érick Gutiérrez werd door een deel van de toeschouwers met gejuich begroet, nadat er ook al fluitjes klonken nadat Rosario de bal tijdens het duel een paar keer terugspeelde’, schrijft het ED.

De krant vraagt zich af wat het met de gemoedstoestand van de pas 22-jarige middenvelder doet. ‘Rosario wordt in supporterskringen al langer bekritiseerd, maar nu ging het een paar seconden iets verder dan dat. Intern vindt niemand bij PSV dat hij het heeft verdiend: Rosario geldt als een uitstekende prof en een speler die zeer zelfkritisch is en in het belang van het team denkt.’

Van Bommel probeert Rosario aan het voetballen te krijgen maar het gaat niet bepaald van harte en in niets lijkt waar te nemen dat een een ommekeer tot de mogelijkheden behoort.

De middenvelder ‘speelt soms zichtbaar zonder vertrouwen en zou dwingender moeten zijn in de passing en het bewaken van de balans’. ‘Het oordeel dat na een matige eerste helft van de tribune rolde, was voor Rosario een nieuw dieptepunt in een jaar waarin hij zijn belofte uit het najaar van 2018 niet kon waarmaken. Er is razendsnel een kentering nodig, waarbij het afbreukrisico na elke matige wedstrijd telkens hoger wordt’, stelt het ED terecht vast. Mark van Bommel is aan zet.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here