Home Nieuws Herstellende Steven Bergwijn geeft niets om uitstellen EK

Herstellende Steven Bergwijn geeft niets om uitstellen EK

1395
2

Memphis Depay, Steven Bergwijn en Donyell Malen hadden alle drie grote vraagtekens achter de naam staan wat deelname aan het EK voetbal in eigen land aangaat.

Die situatie is danig gekeerd want met het uitstellen van het EK naar de zomer van 2021 is deelname aan dit prestigieuze toernooi voor zowel Memphis Depay, Steven Bergwijn als Donyell Malen weer realistisch geworden. De twee ex-PSV’ers en PSV’er zullen ongetwijfeld opgelucht zijn maar plaats voor blijdschap is er uiteraard niet.

Bergwijn werkt inmiddels hard aan zijn herstel, maar met de sportieve toekomst is de aanvaller bepaald niet bezig. Bergwijn staat sinds begin maart aan de kant nadat hij tegen Burnley een flinke enkelblessure opliep. ‘Ik had zoveel pijn en kon die nacht niet slapen. Het was zo zwaar, maar we zetten stappen vooruit en ik zal sterker terugkomen.’

De aanvaller van Tottenham Hotspur kijkt wel weer vooruit. ‘Ik boek vooruitgang’, zegt Bergwijn op de clubwebsite van de Londenaren. ‘Zoals je kan zien, ik kan weer lopen.’

Maar de vleugelspits denkt vooralsnog niet aan deelname aan zijn eerste grote internationale toernooi. ‘Het is een moeilijke tijd voor iedereen. Als ik zie hoe ze in Nederland thuis moeten blijven. We moeten het samen doen. Het gaat niet alleen om ons, maar nu ook om families en de mensen buiten de club. Het gaat niet meer over voetbal, het gaat over je gezondheid en dat is het belangrijkst’, aldus Bergwijn.


Facebook Comments

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here