Home Nieuws Herinneringen aan Thijs Slegers

Herinneringen aan Thijs Slegers

476
0

Thijs Slegers overleed maandag op 46-jarige leeftijd. Overal in het land komen de herinneringen aan Thijs Slegers naar voren.

Overal klinken mooie woorden over de perschef van PSV. Journalisten van verschillende kranten en tijdschriften respecteren Slegers en zijn vakmanschap én delen tegelijk mooie herinneringen over Thijs Slegers.

Zo ook Özcan Akyol, de columnist en tafelgast van Vandaag Inside, die zijn herinnering aan Thijs Slegers afsluit met bijzondere woorden. Akyol werd ondanks een slechte conditie, door Slegers overgehaald tot een sponsorloop voor de hartstichting. Akyol liep de 2 kilometer met zijn tong tot aan zijn knieën, waar Slegers de 10 km eenvoudig wist uit te lopen.

“Ongeveer tien jaar geleden leerden we elkaar in het voetbalstadion kennen”, schrijft Akyol in het Algemeen Dagblad. “Er was meteen een klik. Wat overigens geen prestatie was: iedereen die openstond voor vrolijkheid en nieuwe initiatieven zou het goed kunnen vinden met hem. Een paar dagen later belde hij me op om te vragen of ik mee wilde doen aan een sponsorloop voor de hartstichting.”

“We reden erheen en verdwaalden een paar keer. De race was al begonnen. Er waren drie afstanden, meen ik me te herinneren. Van 2, 5 en 10 kilometer. Thijs had een paar keer gebeld, maar we hadden hem nog niet gezien. Ik begon te rennen en merkte al na een paar stappen hoe beroerd het met mijn fitheid was gesteld. We werden links en rechts ingehaald. Zelfspot won het van de vernedering.”

“Bij de finish zorgde Thijs ervoor dat de speaker mijn naam een paar keer hard herhaalde, iedereen begon te klappen. Hij stond zelf tevreden met een biertje in zijn hand toe te kijken, ruimschoots klaar met zijn eigen afstand van 10 kilometer. Hij was niet chagrijnig omdat ik te laat was, noch laatdunkend vanwege mijn wanprestatie.”

“Hij vond het vooral mooi dat we er waren. Later ontdekte ik dat Thijs sowieso bij alles in het leven riep dat hij het prachtig vond dat het bestond. Dat maakt het extra wrang dat hij zelf door het noodlot op 46-jarige leeftijd is verdwenen. Maar die overrompelende goedheid en energie van hem zal ik nooit vergeten”, besluit Akyol.


Vorig artikelPSV vraagt Hiddink voor prominente rol rond scouting: Op zoek naar meer karakter
Volgend artikelVan Nistelrooij wijst naar directie: ‘Dan verkoop je niet je twee beste spelers in de winter’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in