Home Nieuws Henk ten Cate adviseert PSV en ziet in Maurice Steijn een toekomstig...

Henk ten Cate adviseert PSV en ziet in Maurice Steijn een toekomstig PSV trainer

2564
0

In een uitgebreid interview met Voetbal International komt Henk ten Cate aan het woord. VI arrangeerde een gesprek tussen Ten Cate en enkele spelers waar hij bij NAC Breda mee samenwerkte.

Arne Slot en Alfred Schreuder trainen een deel van de Eredivisietop maar ten Cate heeft een vrijblijvend advies voor PSV want de Amsterdammer ziet in Sparta trainer Maurice Steijn wel een toekomstig trainer voor PSV. Waar Ten Cate de link precies vandaan haalt is niet geheel duidelijk. Ten Cate ziet in Arne Slot een toekomstig bondscoach, maar ook voor Maurice Steijn zit een topclub erin, denkt de gepensioneerde trainer.

“Maurice zie ik wel een club als PSV trainen”, vertelt Ten Cate tegenover Voetbal International. “Ik denk echt dat hij daar goed past. De rust die hij uitstraalt. Dat denk ik wel. Als dat spoedig gebeurt, hebben we hier te maken met de trainers van de topdrie. Alle drie doen ze het gewoon goed, ze hebben kwaliteiten, dat hebben ze al bewezen.”

“Dat Henk zegt dat Maurice bij PSV past, verbaast mij niet”, reageert Slot op zijn voormalig trainer. “De manier waarop hij dit seizoen Sparta laat voetballen vergroot die kans ook in mijn ogen. Hij heeft bijvoorbeeld bij VVV in het verleden laten zien dat hij met realistisch voetbal succes kan behalen, dit seizoen koppelt hij dat bij Sparta ook aan aantrekkelijk voetbal. En een duidelijke spelopvatting. Veel opbouw van achteruit, de voetballende gedachte”, aldus Slot over Steijn.


Vorig artikelMark van Bommel over situatie in Antwerpen: ‘Meer rugdekking dan bij PSV’
Volgend artikelHet Spaanse Rojales volgt PSV en Xavi Simons op de voet: Een eigen kunstgrasveld én trotse Spaanse fans

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in