Home Nieuws Gertjan Verbeek twijfelt over mentaliteit Veerman: ‘Lange autoritten doe je niet als...

Gertjan Verbeek twijfelt over mentaliteit Veerman: ‘Lange autoritten doe je niet als prof’

961
0

Gert-Jan Verbeek is niet razend enthousiast over de transfer van Joey Veerman naar PSV.

De voormalig Heerenveen trainer en coryfee van de club heeft zo zijn twijfels over enkele fysieke en mentale aspecten van Joey Veerman. Verbeek is hard voor Veerman want de Fries maar zet zijn vraagtekens bij de mentaliteit van de Volendammer. Verbeek haalt daarbij wat kleine zaken aan. Zo denkt Verbeek dat Veerman er niet goed aan doet om op en neer te reizen van Volendam naar Heerenveen. De middenvelder speelt sinds 2019 in Heerenveen, maar reist nog steeds op en neer vanuit zijn geboortedorp Volendam. Dat zint Verbeek allerminst.

“Uit de verhalen begrijp ik dat Joey kort in Friesland woonde, maar dat hij sinds de komst van de andere Veerman weer dagelijks op en neer reist vanuit Volendam. “Dagelijks zo lang in de auto zitten, dat doe je in mijn ogen niet als prof”, zegt een kritische Verbeek in gesprek met het Algemeen Dagblad. De onlangs bij Almere City vertrokken en ontslagen trainer wijst op de mentaliteit van Veerman en tegelijk vergelijkt Verbeek de status van Ruud van Nistelrooij en Klaas-Jan Huntelaar. De twee grootheden in het Nederlandse voetbal waren in hun Heerenveen-tijd mentaal verder dan Veerman nu is, vindt de kritische Verbeek.

“Zowel Klaas-Jan als Ruud haalde elke wedstrijd en elke training meer dan het maximale uit zichzelf. Alles stond bij hen in het teken van beter worden, van investeren, van er alles voor over hebben om de top te halen. Bij Joey heb ik soms het gevoel dat hij te veel parasiteert op zijn talent”, aldus Gert-Jan Verbeek over Joey Veerman, die uit meerdere hoeken commentaar krijgt over een aantal mentale en fysieke aspecten.


Facebook Comments Box